« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
kultura

'Ovo je moje kazalište'... 'J... tebe luda u glavu!'

Zlatko Vitez jutros je ispred Histriona napravio dramu

Na koncu su 'cirkusanti' dobili dozvolu da uđu u kazalište
Na koncu su 'cirkusanti' dobili dozvolu da uđu u kazalište (Damjan Tadić, CROPIX)
Više o

skandal

,

Festival novog cirkusa

,

Zlatko Vitez

,

Histrioni

,

vrijeđanje

U okviru festivala novog cirkusa na kojem sudjeluju skupine akrobata i cijeloga svijeta dogodio se pravi cirkus. Festival koji se održava četvrtu godinu za redom, a trebao je biti svečano otvoren predstavom mlade francusko-američku skupinu 'libertivore (slobodožder)' čini bračno-poslovni par izvođača. Iako vrlo mlad, nametnuo se svojom neobičnošću i raznolikim i atraktivnim predstavama koje obilježavaju zabavni aspketi svakog cirkusa u kombinaciji s neobičnim performansom.

U stilu s time skupina 'libertvore' u svojoj je predstavi trebala kroz cirkuske tehnike, koncert i ples prikazati složen odnos između muškarca i žene. Nažalost, ovoga je puta u žarište došao odnos između novog vlasnika kazališta u kojem su trebali gostovati pa su mladi umjetnici doživjeli tuš i prije nego su trebali.

U novom domu Histriona dobivenom od Grada Zagreba na adresi bivšeg kina Apolo u Ilici 90, a koje je Zagrepčane koštalo 30 milijuna kuna, bivši ministar kulture Zlatko Vitez kulturno ih je pozdravio u 'svom' kazalištu. Kako tvrde iz direkcije festivala jutros se pred kazalištem događala neugodna drama.

'Je li ovo prihvatilište?', ne dopuštajući jutros skupini 'libertivore' ulazak u kazalište galamio je Vitez. 'J... tebe luda u glavu!' - vikao je na svoga najbližeg suradnika Roginu, a nije štedio niti tehničkog i programskog direktora festivala. 'J... i ovog Fisa i Kralja! Oni su tu k...! Ovo je moje kazalište!'.

Iako je ugovor o najmu prostora davno potpisan, današnje otvaranje festivala ovim je skandalom stavljeno u pitanje, tvrde iz organizacije festivala. Na svu sreću Vitez  je nakon nekoliko konzultacija ipak dopustio mladim umjetnicima da održe probu za večerašnju predstavu. (metro-portal)

17.10.2008. 16:27:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh