« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
EHHH...

Ove godine blagdani nisu kao prije. Ili ipak jesu?

Prosinac kao da ne mari što je pandemija i tjera nas da, ako već ne možemo uživati u uobičajenim blagdanskim tradicijama, čaroliju stvorimo u vlastitom domu

Neka bude pravi Božić
Neka bude pravi Božić (Arhiva)
Više o

Božić

,

blagdani

Blagdanska čarolija doma

Čaroliji prosinca teško je odoljeti - čak i kada nema vreve po svjetlucavim gradovima, poznatih štandova s gastrodelicijama i kuhanog vina. Prosinac kao da ne mari što je pandemija i tjera nas da, ako već ne možemo uživati u uobičajenim blagdanskim tradicijama, čaroliju stvorimo u vlastitom domu. Stoga donosimo nekoliko savjeta kako učiniti da i ovi blagdani budu veseli i zabavni, baš svemu usprkos.

Okitite kuće, stanove, automobile, kućne ljubimce i naravno, sebe

Nema toliko lampica na gradskim ulicama koliko, uz malo mašte, stane u prosječan stan! Postavite ih na prozore, grmove, prilaze. Stol ukrasite lijepim božićnim aranžmanom, na ulazna vrata objesite vijenac. Na glavu stavite sobovske rogove, a ukućanima navucite pulovere sa svjetlećim borovima (da, to postoji!). Naravno, tu je i nezaobilazni bor za kojeg ne vrijedi pravilo manje je više. Već nakon ove faze pripreme u život se uvuklo neko sretnije raspoloženje jer tko može odoljeti sobovskim rogovima?

Učinite neko dobro djelo

Pogledajte oko sebe - možda dio budžeta koji ste planirali za provod na adventu možete preusmjeriti nekome kome bi baš dobro došao. Nema veće blagdanske čarolije i boljeg osjećaja od osjećaja da ste nekome pomogli.

Pecite božićne kolače, ali uz pomoć najmilijih

Svatko ima omiljene božićne kolače. I uglavnom su najfiniji oni koji su izašli iz vlastite pećnice. A kad su začinjeni zajedničkom ljubavi oko pripreme, sigurno su najbolji koje ćete ikada kušati.

Odvojite vremena za razgovor

Ponekad, zbog užurbanog života, nemamo vremena za pravi i kvalitetan razgovor. Možda je blagdansko vrijeme baš idealno da utišamo televizor i radio i posvetimo se planiranju, maštanju, prepričavanju uspomena... A takvi trenuci se pamte i pokreću život.

Složite omiljeni blagdanski meni i ne bojte se pretjerivanja

Ako tijekom cijele godine pažljivo biramo kvalitetnu prehranu izbjegavajući neka sitna gastronomska zadovoljstva, neka vrijeme blagdana bude vrijeme kada si dajete oduška. 

14.12.2020. 13:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    14.12.2020. 18:45
    bit ce skromni i mirni, u nadi za bolju buducnost
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh