« Zagreb
objavljeno prije 2 sata i 12 minuta
NAJAVE

Ovaj petak se vraća Place Market

Dugočekivani nastavak PLACe marketa, najpopularnijeg projekta na Dolcu

Više o

Dolac

,

PLACe market

Nakon ljetne pauze, omiljeni projekt Place market vraća se na zagrebačku tržnicu Dolac. Ovaj nacionalni projekt revitalizacije tržnica, koji je već drugu godinu za redom osvojio srca Zagrepčana i turista, ponovno će se održavati svakog sunčanog petka, počevši od 6. rujna od 18 sati.

Place market je jedinstveni gastronomski projekt koji je usmjeren na oživljavanje i promociju hrvatskih tržnica, a najviše se odvija na Tržnici Dolac - srcu zagrebačkih tržnica. Svakog petka, renomirani zagrebački chefovi i ugostitelji dolaze na Dolac kako bi posjetiteljima ponudili svoje kulinarske kreacije.  Skoro pa nema Zagrepčana koji od početka ovog projekta barem jedan petak nije uživao na Dolcu, a stalni posjetitelji imaju i svoja stalna omiljena jela.

Kako dolazi jesen, mijenjaju se namirnice, tako će se i ponuda na štandovima mijenjati. Naravno, tijekom jesenskog dijela Place marketa, posjetitelji će moći uživati u nekim već prepoznatljivim jelima koja su postala zaštitni znak ovog projekta poput skradinskog rižota iz Rougemarina ili Al Dente tjestenine u kolutu parmezana , ali i u novim kulinarskim kreacijama.

Ono što je novitet je da od ovog petka ekskluzivno na Dolcu ponovo kuha chef Marin Rendić i to ispred Dežman bara,a kako bi najavio svoj novi angažman i projekt Dežman bar by Marin Rendić. Chef Rendić pripremati će mediteranska jela, zapravo nešto po čemu je poznat i što će pratiti smjer njegovog novog projekta u Dežman baru - ribu u soli te carpaccio od ribe.

Novost je da se vraćaju i posjetiteljima omiljeni Gastronomadi, koji su sve oduševljavali sa svojim panuozzo sengulama, a koji su odlučili na Dolac donijeti pomalo gastronomski zapostavljenu hrvatsku namirnicu orzo i to u obliku ječmenih kaša koje će ići s raznim umacima.

SOI fusion na Dolac dolazi također s novom ponudom, pa za sada njihove Štruk Lee koje su bile apsolutni hit odlaze u povijest, a dolaze nam Biang biang (bang bang) noodles koji će dolaziti s dva umaka - veganskim s gingerom te drugim baziranim na kuminu i janjetini.

Tu je i Noel koji donosi klopu s Michelinom zvijezdicom na Dolac, a koji ovaj put priprema svoju ponudu u obliku sendviča, i to uz svoje već poznate koktela, a tu su Vinkl, Darling & Shegrts, Androlikos iz Našica, Falafel Inc, Thai Thai, Oui chef by Vedran Stojanac, Meat the King, Ferdinand knedle, Francuske delicije, Amelie i Asuka.

Place market je u vrlo kratkom roku postao jedan od najpopularnijih projekata u Zagrebu, privlačeći veliki broj posjetitelja i turista. Zato mnogi željno iščekuju ovaj povratak nakon ljetne stanke, sigurni smo kako će ovaj petak, 6. rujna Tržnica Dolac ponovo privući brojne ljubitelje vrhunske hrane i dobre atmosfere. Uz slogan „#PetkomJedemoNaPlacu" i mi pozivamo sve građane i turiste da se pridruže i dožive čaroliju Dolca na jedan sasvim novi način. Place market nije samo prilika za uživanje u vrhunskoj hrani, već i za podršku lokalnim proizvođačima i jačanje zajednice. Jesenski dio projekta trajat će sve dok će vrijeme to dopuštati, najavljuje se čak do studenog, a svaki petak obećava novo iznenađenje.

02.09.2024. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh