« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
MICROSOFT U PANICI

Outlook, Mail i Sidebar na udaru hakera

Sigurnosna rupa navodno se već uvelike koristi za napade

(Microsoft)
Više o

Microsoft

,

Internet Explorer

,

Outlook Express

Milijuni korisnika Microsoftovih programa povezanih s internetom u strahu su od sigurnosne rupe u sustavu koju su otkrili hakeri i iskoristili za napade.

Iako se na početku tvrdilo da je pogođen jedino Internet Explorer, Federalni ured za sigurnost informacija u Njemačkoj proširio je upozorenje i na ostale Microsoftove programe.

Potencijalni rizik prisutan je tako kod korištenja Outlooka (verzije od 2003. nadalje), Outlook Expressa, Windows Maila, Live Maila i Sidebara. Sigurnosna rupa navodno se već uvelike koristi za napade.

"Upoznati smo s problemom i radimo na njegovom uklanjanju. Molimo korisnike da ne mijenjaju sigurnosne postavke svojih računala kako bi rizik napada bio što niži", rekao je glasnogovornik Microsofta u Njemačkoj Thomas Baumgärtner za Bild.

Federalni ured za sigurnost informacija, s druge strane, korisnicima savjetuje da koriste neki alternativni preglednik za surfanje internetom (Firefox, Opera ili Chrome). Naime, još uvijek nije uklonjen problem Internet Explorera, a pogođene su verzije 6, 7 i 8 za Windows 7, Vistu i XP.

20.01.2010. 11:03:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh