« Kultura
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
IZLOŽBA

Otvorenje izložbe MARTES BATHORI - L'ENFER D'UTOPIA PORCINA

Martes Bathori je francuski strip crtač, koji u svojim strip albumima prikazuje epske priče osvete svinja prema njihovim bivšim krvnicima

Sjajna izložba u Galeriji Siva
Sjajna izložba u Galeriji Siva (Attack)
Više o

izložba

,

Autonomni kulturni centar Attack

,

Martes Bathori

,

Galerija Siva

Galerija Siva poziva Vas na otvaranje izložbe francuskog umjetnika Martes Bathorija - L'enfer D'utopia Porcina u četvrtak 19.listopada od 20.00 sati. Izložba će biti otvorena do 22.10. svaki dan od 17.00 - 20. sati.

Martes Bathori je francuski strip crtač, koji u svojim strip albumima prikazuje epske priče osvete svinja prema njihovim bivšim krvnicima. Životinje u njegovim pričama čekaju da preuzmu cjelokupni planet u utopijskom ili, ovisno o samom čitaču stripa, distopijskom kontinuumu poznatog romana Georgea Orwella - Životinjska farma.

Uz narativne aspekte knjiga, Bathori postiže raznolikost stvarajući u različitim medijima: slikarstvu, ilustraciji, fotografiji i 3D oblikovanju . Njegova djela govore o teškoćama u odnosu između novih građana - svinja i ljudi tokom mukotrpne tranzicije sukoba civilizacija. Radove koji će biti izloženi u galeriji Siva, tematski odlikuje najtamniji aspekt nove dominacije posjednika lokalne zemlje: rekreacijski lov na ljude u dubokim šumama istočne Europe.

Strip albume u francuskoj objavljuje izdavač Les Requins Marteaux.

Bibliografija:

-Mister Q. VS Djakarstadt édition du Seuil 2004

-HAMGRAD, UTOPIA PORCINA, édition Les Requins Marteaux 2005

-La revanche des Palmipèdes édition Les Requins Marteaux 2007 -L'île du Doktor More O., édition Les Requins Marteaux 2008

-TransEspècesApocalypse édition Les Requins Marteaux 2010 -Perspective Broadway édition Les Requins Marteaux 2013

-HAMGRAD 2035: KARAGANDA édition Les Requins Marteaux 2017

-Pas de pitié pour les zombis édition Le Dernier Cri 2012

-Hoïchi-le-sans-oreilles édition The Hoochie Coochie 2011

-Yakuza Shunga édition The Hoochie Coochie 2015

-SICKMAN édition The Hoochie Coochie 2016

Galerija Siva program je Autonomnog kulturnog centra Attack, financijski podržan od Grada Zagreba - Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstva kulture RH, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Zaklade kultura nova. Ono je što razlikuje galeriju Siva od sličnih prostora i programa je smještaj i osnivači. Smještena je prostoru stare tvornice Medika koja je okupacijom (skvotiranjem) od strane supkulturnih kolektiva unutar AKC-a prenamijenjena u nezavisni kulturni centar.

Centar funkcionira po uzoru na slične prostore u Europi, što podrazumijeva revitalizaciju napuštenih zgrada nebili postali prostori za rad i produkciju različitih umjetničkih, društvenih i kulturnih kolektiva koji djeluju po uradi sam principu s velikim udjelom volonterskog rada. Druga specifičnost proizlazi iz potrebe za stvaranjem prostora za rad i prezentaciju jedne supkulturne skupine - grafiti i street art umjetnika/ca koji su je oformili 2012. godine.

Galerija Siva, iako nastala od strane jedne supkulturne skupine, nije programski ograničena, a cilj programa je i afirmacija umjetnika/ca koji stvaraju u različitim medijima, a koji/e nemaju prilike ili odbijaju izlagati u institucionaliziranim galerijama.

Program galerije zamišljen je kao prezentacijski, edukacijski i produkcijski usko povezan sa svim stilovima ulične umjetnosti, dizajna, stripa, ilustracije i drugih područja vizualnih umjetnosti uz osnovni kriterij nekonvencionalnosti i ne pripadanju mainstreamu. 

16.10.2017. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh