« Žene
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
NARAVNO!

Otvorenije majke odgajaju kreativniju djecu

Majke koje pokazuju otvorenost prema svijetu uspijevaju stvoriti okružje u kojemu će njihova djeca moći biti najkreativnija

Slobodoumna mama - kreativnije dijete
Slobodoumna mama - kreativnije dijete (FreeDigitalPhotos)
Više o

djeca

,

kreativnost

,

Majke

,

otvorenost

Majke koje imaju otvoreniji stav prema životu vjerojatnije stvoriti kreativnu okolinu u kojoj će odrastati njihovo dijete.

Istraživači iz Poljska, predvođeni Joannom Martin Kwaśniewskom, proučavali su vezu između osobina majke i usmjerenja djeteta. Tijekom istraživanja promatrali su i ispitivali više od 3.000 majki s djecom.

Fokusirali su se na pet glavnih osobina - ekstrovertiranost, otvorenost, savjesnost, neurotičnosti i ugodnost. Majke su ispunile i upitnik o okruženju u kojem odgajaju djecu, te o tome kako okruženje utječe na kreativnost njihove djece.

U istraživanju su sudjelovale samo žene jer majke su u Poljskoj prve i temeljne odgajateljice djece, piše Independent.

Istraživači su došli do zaključka da majke koje pokazuju otvorenost prema svijetu uspijevaju stvoriti okružje u kojemu će njihova djeca moći biti najkreativnija.

"Naše istraživanje pokazuje da jeotvorenost prema novim iskustvima ključ stvaranja pozitivne klime i oblikovanje kreativnosti u odnosu s djecom", napisali su istraživači.

Otvorenost nije jedina osobina koja je potrebna za razvoj kreativnosti. Studija je došla do zaključka da su gotovo podjednako bitni i emocionalna stabilnost i ugodnot majke. Ove osobine važne su kako bi majka uspjela motivirati dijete da bude inovativno i uči iz vlastitih grešaka.

06.12.2017. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh