« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
RIJEKA:

Otvoreni Trsatski Marijini dani

Poznato svetište Majke Božje Trsatske i ove godine očekuje svoje hodočasnike

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (wikipedia)
Više o

Rijeka

,

hodočašće

,

dino de laurentis

,

Zvonko Kusić

Podizanjem zastava Gospe Trsatske, Republike Hrvatske i Grada Rijeke, te svečanim misnim slavlje danas su u marijanskom svetištu na Trsatu otvoreni Trsatski Marijini dani.

Stoljećima je svetište na Trsatu privlačilo hodočasnike koji su se utjecali Gospi Trsatskoj, kraljici Jadrana, rekao je čuvar Svetišta i gvardijan trsatskog samostana fra Lucije Jagec na otvaranju Trsatskih Marijini dana, koji će do 10. svibnja bogatim duhovnim programom u to svetište privlačiti mnogobrojne hodočasnike.

Svečano misno slavlje predvodio je fra Serafin Sabol koji je vjernike podsjetio na tradiciju dugu 640 godina, kada je papa Urban V. darovao Svetištu sliku Majke Milosti i do danas je vjernici štuju.

Trsatski Marijini dani do subote, 8. svibnja bit će u znaku brojnih udruga i zajednica koje će svakodnevno u 18 sati sudjelovati u marijanskim pobožnostima.

U subotu, 8. svibnja, bit će proslavljen Majčin dan, a nedjelja 9. svibnja bit će u znaku pomoraca i tradicionalnog hodočašća ljudi od mora predvođenih vojnim biskupom Jurjom Jezerincem.

Svetkovina Majke Božje Trsatske je u ponedjeljak, 10. svibnja, a središnje euharistijsko slavlje će u 18,30 sati predvodit riječki nadbiskup Ivan Devčić, izvjestila je Informativna katolička agencija (IKA).(metro-portal/hina)

02.05.2010. 23:20:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh