« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
PO ŠESTI PUT

Otvorene Riječke ljetne noći

Rijeka i ove godine uljepšava ljeto kazališnim izvedbama i praizvedbama, koncertima, plesnim točkama i drugim zanimljivim programima

(Željko Šop, CROPIX)
Više o

Rijeka

,

HNK Ivana pl. Zajca

,

Riječke ljetne noći

Svečanošću ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u utorak navečer otvoren je, šesti po redu, festival Riječke ljetne noći, čije je program otvaranja pratila izvedba pirotehničkog spektakla Od Prometeja do Galileia francuske trupe Ephemere na Gatu Karoline riječke u luci.

U dramskome dijelu festivalskog programa izdvaja se predstava Sho-bo-gen-zo (Vidoviti putevi) jednog od najuglednijih europskih redatelja i koreografa, tvorca osebujnoga kazališta u kojem su ravnopravno zastupljena plesna i likovna sastavnica, Jozefa Nadja koju će izvesti Regionalni kreativni atelier Jozef Nadj iz Kanjiže u Srbiji.

Hrvatski redatelj Oliver Frljić s ansamblom Hrvatske drame riječkoga HNK postavit će Moliereova Škrtca u brodogradilištu 3. Maj, a BADco., HNK Ivana pl. Zajca i udruga Drugo more praizvest će u koprodukciji alternativnu kazališnu predstavu Liga vremena.

Ove se godine izdvaja i koncert trubača Artura Sandovala i njegova seksteta koji će 17. srpnja biti održan na obali kod stadiona Kantrida. Značajna su gostovanja i violinista rumunjskoga podrijetla Alexandrea Balanescua, koji će nastupiti na koncertnom projektu nazvanom Otok s rumunjskom pjevačicom i glumicom Adom Mileom, dječačkoga zbora Toelzer kanbenchor iz Njemačke te nastup triju sopranistica, Ane Durlovski iz Makedonije sa stalnim angažmanom u njemačkom Mainzu, Bugarke Gabriele Georgieve i Margarete Klobučar s angažmanom u Grazu.

Organizatori festivala su HNK Ivana pl. Zajca, Grad Rijeka i Turistička zajednica Grada Rijeke. Festival se zatvara 23. srpnja glazbeno-scenskim spektaklom nazvanim Bal na vodi na bazenskom kompleksu na Kantridi.

Izvor: Hina

01.07.2009. 02:23:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh