« Film
objavljeno prije 4 godine
FMFS

Otvorene prijave za Festival mediteranskog filma Split

Filmovi se od ove godine prijavljuju putem FilmFreeway platforme, a za domaće filmove kratkog i srednjeg metra prijave su besplatne

FMFS - nada u održavanje festivala
FMFS - nada u održavanje festivala (Arhiva)
Više o

Festival mediteranskog filma

,

prijave

Organizatori kažu da pomno prate razvoj situacije oko epidemije korona virusa te se pripreme za Festival održavaju prema planu. Moguća promjena datuma održavanja ne utječe na selekciju te će svi odabrani kandidati biti obaviješteni o tome na vrijeme.

Filmovi se prijavljuju u kategorijama dugometražnog filma, međunarodnog kratkometražnog filma te domaćeg kratkometražnog i srednjometražnog filma. FMFS od ove godine uvodi i programske novosti te nova pravila na koja iz organizacije posebno žele skrenuti pozornost, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Filmovi kratkog metra iz međunarodne konkurencije prikazivat će se samo u kinoteci Zlatna vrata - bit će odabrano devet filmskih naslova koji moraju biti hrvatske premijere, a uvodi se i novčana nagrada u ovoj kategoriji u iznosu od 1 000 eura.

Najviše je novosti u nacionalnom natjecateljskom programu kratkog filma 'Ješke' koji je posljednjih godina stekao veliku popularnost među splitskom publikom, ali i među autorima.

S Festivala kažu da će se broj selektiranih filmova smanjiti na devet, a svi će biti prikazani u Ljetnom kinu Bačvice. Pobjednika očekuje novčana nagrada u iznosu od 13 000 kuna, a uz ovu nagradu, koju će dodijeliti međunarodni žiri, festival će nagraditi i najbolji film po izboru publike iznosom od 5 000 kuna.

Međunarodni žiri dodijelit će i nagradu za najbolji scenarij u programu 'Ješke', također u iznosu od 5 000 kuna. Odabrani filmovi moraju biti hrvatske premijere ili imati maksimalno jedno prethodno festivalsko prikazivanje u Hrvatskoj. Hrvatske premijere imaju prednost u selekcijskom procesu.

Domaći filmovi srednjeg metra prikazivat će se u kinu na otvorenom, a o pobjedniku će odlučivati žiri mladih. Novost je i novčana nagrada u ovoj kategoriji u iznosu od 5 000 kuna.

Filmovi se od ove godine prijavljuju putem FilmFreeway platforme, a za domaće filmove kratkog i srednjeg metra prijave su besplatne. Zadnji rok za prijavu filmova je 5. travnja.

02.04.2020. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh