« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
FIERCE WOMEN

Otvorene nominacije za nagrade za strašne žene godine

Moguće je predložiti heroine, borkinje za zajedništvo i zajednicu, koje djeluju na području ljudskih prava, zaštite okoliša i životinja, znanosti i obrazovanja, kulture, zdravlja i društvenog poduzetništva

Fierce Women
Fierce Women (Arhiva)
Više o

nagrade

,

WoW

,

Fierce Women

Uoči 8. marta 2022., portal Vox Feminae i društveno poduzeće Fierce Women treći će put dodijeliti Fierce Women nagradu za doprinos žena društvenoj pravednosti i rodnoj ravnopravnosti u Hrvatskoj u protekloj godini.

Tim povodom otvoren je novi javni poziv za nominacije. Moguće je predložiti heroine, borkinje za zajedništvo i zajednicu, koje djeluju na području ljudskih prava, zaštite okoliša i životinja, znanosti i obrazovanja, kulture, zdravlja i društvenog poduzetništva.

Podsjećamo, početkom 2021. Fierce Women nagrade su dodijeljene pravnici Antoniji Petričušić, novinarki Maji Sever, spisateljici Moniki Herceg, odvjetnici Zrinki Bojanić i timu Zagrebačkog psihološkog društva.

Moguće je nomirati samo živuće žene (čime podrazumijevamo žene, transrodne i interspolne osobe), ali i organizacije te inicijative koje su dale značajan doprinos borbi za rodnu ravnopravnost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj. Ako mijenjaju naše društvo na bolje, tada bi se mogle naći na listi pet dobitnica ovogodišnje Fierce Women nagrade.

Nominacije se primaju do 12. siječnja 2021.,
putem
Google forme na ovom linku.

Kandidatkinje mogu predlagati pojedinke/ci, nevladine organizacije, javne ustanove, komore, sindikati ili neformalne aktivističke inicijative. Broj prijedloga koje svaka predlagateljica ili predlagatelj može poslati nije ograničen.

Prijedloge će evaluirati žiri kojeg imenuje udruga K-zona, izdavačica VoxFeminae.net portala. Žiri zadržava pravo da objavi vlastite prijedloge, kao i odluku o neprihvaćanju pojedine nominacije ukoliko se ona kosi s vrijednostima nagrade i statutom udruge.

Imena pet dobitnica Fierce Women nagrade bit će objavljena početkom ožujka 2022.  

06.12.2021. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh