« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Otvorena konferencija o inteligentnim informacijskim sustavima

12. po redu s preko 300 sudionika

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Biljana Gaurina/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

FER

,

KES 2008.

,

KES International

,

inteligentni informacijski sustavi

Godišnja međunarodna konferencija KES 2008. o inteligentnim informacijskim i na znanju zasnovanim inženjerskim sustavima, s više od 300 sudionika iz pedesetak zemalja, otvorena je danas u Zagrebu.

Ta konferencija, koja se ove godine održava 12. put, smatra se jednom od najznačajnijih na području brzorastućih inteligentnih informacijskih sustava, a održava se u gradovima sa sveučilišnim ugledom i tradicijom.

Zajedno je organiziraju Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i udruga KES International iz Londona, neprofitna međunarodna mreža za potporu znanstvenim istraživanjima i razvitka struke.

Otvorivši konferenciju, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je da se u današnjem svijetu puno očekuje od informacijskih sustava i znanstvenika koje, istaknuo je, osim strasti za znanošću u radu vodi altruizam i ljubav prema svijetu budućnosti.

Sudionike su pozdravili još Melita Kovačević, prorektorica Sveučilišta u Zagrebu, Vedran Mornar, dekan FER-a i jedan od osnivača konferencije Lakhmil C. Jain sa Sveučilišta u Adelaideu.

U šest plenarnih izlaganja, konferencija će do 5. rujna predstaviti 321 rad s rezultatima istraživanja inteligentnih sustava i sustava zasnovanih na znanju, među kojima i trinaest iz Hrvatske, znanstvenika sa Sveučilišta u Zagrebu, Splitu i Osijeku te istraživačko-razvojnog centra Ericssona Nikole Tesla.

Najbolji radovi bit će nagrađeni besplatnim sudjelovanjem na idućoj konferenciji koja će se održati za godinu dana u Čileu. (HINA)

03.09.2008. 14:15:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh