« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
imamo mnogo zajedničkoga..

Kuba stiže u Zagreb

Od 11. do 18. rujna u Zagrebu možete uživati u koncertima, plesnim radionicama, filmovima, izložbama

Kubanski ritmovi kod nas su već poznati i popularni
Kubanski ritmovi kod nas su već poznati i popularni (Admir Buljubašić, CROPIX)
Više o

kubanski film

,

Dani Kube

,

'Jagode i čokolada'

,

Norma Miguelina Goicochea Estenoz

,

Havana

U suradnji s Veleposlanstvom Kube u Beču, od 11. do 18. rujna u Zagrebu će se prvi put održati Dani Kube, s filmskim, glazbenim i plesnim programima, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Zagrebačko kazalište mladih ugostit će koncerte kubanskih grupa različitih glazbenih smjerova, od jazz do tradicionalne glazbe, te plesne radionice. Kino Tuškanac imat će filmske projekcije, među ostalim i film "Jagode i čokolada" koji je bio nominiran za Oscara, a u Muzeju za umjetnost i obrt otvorit će se izložba kubanskih umjetnika. S obzirom na rastući interes hrvatskih turista za Kubu, na Danima će se predstaviti i kubanska turistička ponuda.

Putem kulture želimo približiti Kubu i Hrvatsku, jer imamo mnogo zajedničkoga, urođeno veselje, ljubav prema životu i, kao u svim zemljama na moru, otvorenu dušu, rekla je Norma Miguelina Goicochea Estenoz, kubanska veleposlanica u Austriji. Dodala je da je zagrebački gradonačelnik pozvan da u studenom posjeti Havanu, s ciljem jačeg povezivanja dvaju gradova.

Član zagrebačkog Gradskog poglavarstva Duško Ljuština rekao je da bi se iduće godine trebali održati Dani Zagreba u Havani, a Grad Zagreb uskoro bi mogao potpisati sporazum o suradnji s glavnim kubanskim gradom. (HINA)

04.09.2008. 10:17:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh