« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina
IZBORI

Otvorena birališta za izbore za europski parlament

Još jedni izbori koji su se, ovoga puta zbog poplava, našli u drugom planu i teško je očekivati neki ozbiljni odaziv glasača

Birajte ako morate, netko će svejedno otići na golemu plaću
Birajte ako morate, netko će svejedno otići na golemu plaću (Arhiva)
Više o

izbori za europski parlament

,

otvorena birališta

Izbori za EU parlament počeli su jutros otvaranjem birališta u 7 sati, a Hrvati drugi put u godinu dana moraju odlučiti koje će političare uhljebiti na gigantskim plaćama i beneficijama.

Otprilike 3, 8 milijuna birača u Hrvatskoj i inozemstvu bira zastupnike na petogodišnji mandat, a za 11 mjesta u Bruxellesu natječe se 275 kandidata sa 25 lista, 18 samostalnih stranačkih i sedam koalicijskih.

Liste su sastavili svi koji su mogli, kampanja je prošla relativno nezapaženo jer su poplave preuzele naslovnice, a na njih su se neki uspjeli ugurati objavama da doniraju sredstva za kampanju, u određenim iznosima, za nastradale u poplavama.

Da nije tužno, bilo bi smiješno - u slučaju da su sredstva donirana s računa za izbornu promidžbu, a lista dobije dovoljno glasova da netko uđe u parlament, sredstva koja su donirali bit će im vraćena iz državnog proračuna!

I Milanović i Karamarko zapravo su izuzetno sretni takvim raspletom, jer im ostaje samo mobilizirati svoje članstvo, jer velike stranke uvijek najviše profitiraju u situacijama kad je mala izlaznost na izbore.

Dosadašnje zastupnike i zanimljivu anketu o glasanju na ovim izborima forumaši su počeli pratiti odavno, a tema Izbori za Europski parlament 2014. u Hrvatskoj danas je izuzetno aktivna-

Sve u svemu, ništa pametno - ako mislite da je netko zaslužio toliku plaću, glasajte za njega, a bez obzira na izlaznost, 11 ljudi navečer će slaviti svoju blistavu i bogatu budućnost.

Mi ostali ćemo sutra morati na posao, ako ga imamo, pogledati nove poslove na burzi ili internetu ako ga nemamo, a poplavljeni će i dalje čekati da država nešto napravi za njih.

25.05.2014. 07:45:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh