« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
HAKOM

Otvoren registar Ne zovi, upišite se!

U registar se mogu upisati svi potrošači (fizičke osobe) koji su ujedno i korisnici telefonskih usluga, što uključuje fiksni i mobilni telefon te SMS i MMS poruke

Nema više daveža koji vam žele nešto prodati!
Nema više daveža koji vam žele nešto prodati! (Arhiva)
Više o

HAKOM

,

telefonska prodaja

,

registar Ne zovi

Potrošači koji ne žele da ih trgovci kontaktiraju u svrhu promidžbe ili prodaje, bez prethodno pribavljenog pristanka, tzv. privole, od utorka se besplatno mogu upisati u javni registar za zaštitu potrošača ˝Ne zovi˝. Registar je u operativni rad pušten u 12 sati, u nazočnosti predstavnika Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i HAKOM-a."

Mogu se upisati sve fizičke osobe

Dodaju kako će se "omogućavanjem i pokretanjem ovog registra omogućiti zaštita ranjivih skupina potrošača, odnosno svih onih koji svojim osobnim izborom jednostavno ne žele i nisu u mogućnosti trgovati ili sklapati bilo kakve trgovačke ugovore telefonom ili jednostavno ne žele na taj način biti uznemiravani na svoj telefonski broj."

U registar se mogu upisati svi potrošači (fizičke osobe) koji su ujedno i korisnici telefonskih usluga, što uključuje fiksni i mobilni telefon te SMS i MMS poruke. Upis ili ispis broja može tražiti samo potrošač koji je ugovorio uslugu na pojedinom telefonskom broju. Upis u registar je besplatan, a vlasnik broja treba ispravno ispuniti propisani obrazac zahtjeva i predati ga svom telekomunikacijskom operatoru. 

Zahtjev se može dostaviti operatoru na najmanje tri načina: osobnom dostavom u poslovnici operatora, poštom ili putem elektroničke pošte s adrese koja je prethodno provjerena i registrirana pri operatoru kao adresa elektroničke pošte korisnika telefonskog broja.

31.01.2017. 15:28:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kamilo
    21.02.2017. 12:58
    Prevara kao i sve do sad. Lopovi skrivaju broj i dalje nastavljaju pljačkom
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh