« Film
objavljeno prije 4 godine
NATJEČAJ

Otvoren natječaj za sedmi STIFF

Sedmo izdanje Festivala će se održati od 26. do 29. studenog u Rijeci, a za njegovu konkurenciju mogu se prijaviti studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta

Prijavite se!
Prijavite se! (Arhiva)
Više o

STIFF

Otvoren je natječaj za STIFF - Međunarodni studentski filmski festival, u okviru kojega je u dosadašnjih šest izdanja prikazao više od 350 igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta.

Sedmo izdanje Festivala će se održati od 26. do 29. studenog u Rijeci, a za njegovu konkurenciju mogu se prijaviti studentski igrani, dokumentarni i animirani filmovi u trajanju do 60 minuta, nastali nakon 1. siječnja 2018. godine.

Prijave se primaju do 1. lipnja, otvorene su i za debitantske radove bivših studenata filma te eksperimentalne filmove, a novost je kategorija posvećena zvuku.

Kako bi se dublje istražila ulogu zvuka u filmu, ali i njegov utjecaj u suvremenom društvu, za ovogodišnji festival je kreiran posebni program "Zvučne okupacije" koji će kroz inovativan audiovizualni sadržaj alterirati ulogu zvuka, postaviti zvuk ravnopravno, ako ne i u dominantan položaj u odnosu na sliku.

U toj kategoriji mogu se prijaviti filmovi koji kroz kreativno oblikovanje zvuka ili glazbe grade filmski narativ, kreirajući pritom snažno audiovizualno iskustvo. Primaju se igrani, animirani, dokumentarni i eksperimentalni filmovi do 60 min u trajanju, završeni nakon 1. siječnja 2015 godine.

Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo putem Film Freeway platforme

Žiri festivala birat će najbolji igrani, dokumentarni i animirani film, a i publika će imati priliku izabrati svog favorita. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima.

STIFF, prvi hrvatski međunarodni festival posvećen isključivo studentskom filmu, pokrenut je u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci. Posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video produkcije u Hrvatskoj i u regiji. Ulaz na projekcije je besplatan.

7. STIFF je sufinanciran sredstvima Sveučilišta u Rijeci, HAVC-a, Grada Rijeke, Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture i Primorsko-goranske županije.

22.03.2020. 15:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh