« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
svi čitaju

Otvoren je Interliber

Najveći i najstariji hrvatski sajam knjiga traje do 15. studenog, a ulaz je slobodan

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

Zagrebački velesajam

,

Božo Biškupić

,

Interliber

,

Inova

,

Mirela Bartolec

Ministar kulture Božo Biškupić danas je na Zagrebačkom velesajmu otvorio 32. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, 3. sajam glazbe i multimedija, te 34. Hrvatski salon inovacija Inova.

Biškupić je ocijenio kako je uloga knjige primarna u razvoju modernog društva, te dodao kako Ministarstvo kulture svojom potporom sudjeluje u cijelom lancu nastanka knjige i njezine distribucije do čitatelja.

Interliber je najveći i najstariji kultni domaći sajam knjiga, kazao je Biškupić dodavši kako Ministarstvo osim financijske potpore nastoji preko zemlje partnera Interlibera surađivati sa susjednim zemljama.

Podsjetio je i na važnu ulogu Hrvatske matice iseljenika koja, kako je rekao, posebno njeguje čuvanje hrvatske riječi.

Direktorica Zagrebačkog Velesajma Mirela Bartolec podsjetila je kako Velesajam ove godine obilježava 100. obljetnicu postojanja i napomenula kako ove godine na Interliberu sudjeluje 290 izlagača iz 9 zemalja.

''Ove godine izlagači imaju na raspolaganju 15.700 četvornih metara prostora'', rekla je, dodavši kako je 1989. godine na Interliberu zajedno s HAZU za najbolje znanstveno djelo utemeljena Nagrada Josip Juraj Strossmayer.

Napomenula je kako će u 6. paviljonu ZV-a tijekom sajma biti postavljena izložba nagrađenih djela.

Na 3. sajmu glazbe i multimedija obogaćenom sajmom plesa, nastupit će 83 izlagača iz 18 zemalja, a na sajmu Inove 210 izlagača iz 8 zemalja, kazala je te najavila i dodjelu nagrade Nikola Tesla za najbolju hrvatsku inovaciju.

Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH a sajam INOVE pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber održava se od 11. do 15. studenog. (hina/metro-portal)

11.11.2009. 14:23:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh