« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Prebendarski vrtovi

Otvoren elitni shopping centar Cascade

Potrošači dubljeg džepa dobili su 40 novih dućana u kojima svoj novac mogu zamijeniti za elitne marke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (she.hr)
Više o

shopping centar

,

Prebendarski vrtovi

,

elitni shopping

,

Christian Audigie

,

Hydrogen Jeans

,

Male stvari

,

Furle

,

Roberta Cavallija

,

Chanelle

,

Cascade

U Tkalčićevoj ulici danas je za sve posjetitelje otvoren trgovački centar Cascade, okarakteriziran kao najekskluzivnije mjesto za shopping u Zagrebu. Ime je dobio po kaskadnom izgledu stuba koje spajaju Tkalčićevu ulicu s gornjim gradom, a bit će mjesto ekskluzivnih brandova.

"Želimo da Cascade postane sinonim za ugodnu i elegantnu trgovinu. Ovo je centar za one koji žele nešto više, a iako je kriza sveprisutna mi smo saznanja da je u Zagrebu velika potražnja za skupim brandovima", kaže Anton Hopfgartner, izvršni direktor tvrtke European Property Management, koja je voditelj ovog projekta.

Za sve shoppingholičare dobra vijest je da od mnoštvo brandova koji se mogu naći u Cascadi novi su Christian Audigier, Hydrogen Jeans i Male stvari, a ima i ostalih provjereno dobrih poput Furle, Roberta Cavallija, Chanellea i mnogih drugih.

Centar se prostire na 17.831 kvadratnih metara, a investitor je austrijska tvrtka Illuminatio. Napravljen je u suradnji sa Crkvom, a arhitekt je prof. dr. Goran Rako i Radionica arhitekture.

Cascade je prepoznatljiv po terasastoj strukturi koja se sastoji od pet etaža. Od toga dvije etaže nalaze se pod zemljom i u njoj su smješteni garažni prostori. Ostale tri etaže iznad zemlje sadrže trgovine, lokale za zakupce te prostore za ostale sadržaje kao što su višenamjenska dvorana, šetnice, uredi, gospodarski i servisni prostori.

"Osim trgovina moram istaknuti da je dizajn barova impresivan. Toliko su zanimljivi da mislimo iste takve otvoriti u New Yorku", kaže Hopfgartner.

Preuzeto sa: She.hr

22.10.2009. 16:39:57
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Nick2k
    22.10.2009. 20:47
    Treba obratiti pažnju kako je arhitekt riješio dostavu u centar. Ima garažu u koju zbog preniskih vrata ne može ući kombi, pa se svi dostavljači parkiraju na cesti i blokiraju promet. Još jedan dokaz da su arhitekti ljudi koji nisu dovoljno muškarci da budu inžinjeri, a pre malo pederi da budu umjetnici. Ovo je npr.stvar za neizdavanje uporabne dozvole.
  2. avatar
    22.10.2009. 20:54
    lol, dobra ti je ova definicija :)
    ali mene zanima hoće li uopće biti potrebe za dostavom jer sudeći prema cijenama neće baš biti navale. ili si to ja samo umišljam lokalne ekonomske statistike :-/
  3. avatar
    ZAKS
    22.10.2009. 21:05
    ovo je stvarno samo za elitu i one koji imaju poprilično dubok džep..gledala sam malo slikice i preglamurozno mi sve skupa izgleda...mislim da se ne bih baš osjećala ugodno u shoppingu u takvom okruženju
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh