« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
gradska koalicija

HSS-HSLS ne žele izmještanje Dinamovog stadiona

Zagreb može očekivati krah svih kapitalnih investicija, stoga trošenje na referendum i novi stadion ne dolazi u obzir

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Josip Bistrović/CROPIX)
Više o

maksimirski stadion

,

proračun Zagreb

,

Darko Vuletić

,

stadion dinamo

,

hss-hsls zagreb

Predsjednik HSS-a Grada Zagreba i predsjednik Kluba gradskih zastupnika HSS-HSLS Darko Vuletić izjavio je danas da je stav Kluba HSS-HSLS-a što se tiče Maksimirskog stadiona vrlo jasan - protiv su izmještanja stadiona na neku drugu lokaciju u gradu i raspisivanja referenduma koji je najavio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i stavio tu točku dnevnog reda na Gradsku skupštinu.

"Smatramo da gradonačelnik Milan Bandić koji je dobio 60 posto glasova povjerenja građana Zagreba treba preuzeti odgovornost za rješavanje problema Maksimirskog stadiona", rekao je Vuletić na konferenciji za novinare.

Ako gradonačelnik Bandić to ne može, onda neka to "jasno i glasno prizna i odstupi s mjesta gradonačelnika", naglasio je Vuletić.

Naglasio je da je potrebno naći model kako isfinancirati izgradnju Maksimirskog stadiona te da Klub HSS-HSLS predlaže model javno-privatnog partnerstva kojeg mora pronaći izvršna vlast u gradu. Napomenuo je da je još 2006. predstavljen projekt novog stadiona i da ne znaju gdje je zastao.

"U Zagrebu želimo stadion na kojem će moći igrati nekoliko klubova i koji će biti prihvatljiv za obitelji da mogu doći pogledati utakmice, a ne igrati se s ovakvim stvarima - referendumom i trošenjem proračunskih novaca", rekao je  Darko Vuletić.

Vuletić je također rekao da nisu zadovoljni s rebalansom gradskog proračuna i da će Klub HSS-HSLS podnijeti nekoliko amandmana.

Dodao je da su proračun nazvali "maglovitim" te da "nije u duhu vremena u kojem živimo i dokazuje da grad Zagreb živi pod staklenim zvonom kao da ga se ništa ne tiče što se događa u državi i svijetu".

Predsjednik HSLS-a grada Zagreba Darinko Kosor ocijenio je da se sada dešava sve ono što govore zadnje dvije godine - "gradonačelnik Bandić je prodavao maglu kako gradski proračun i proračun Zagrebačkog holdinga stoje dobro i da nitko tako dobro u Hrvatskoj ne stoji kao grad Zagreb i Zagrebački holding.

Sad nekoliko dana pred njegovu kandidaturu za predsjednika države vidimo da grad Zagreb stoji lošije nego Republika Hrvatska - da je zaduženje grada veće nego što je zaduženje države u onom dijelu gdje se samo država zadužuje", ustvrdio je Darinko Kosor i upitao "je li kandidatura bijeg od odgovornosti od onoga što nas čeka u idućoj godini"?

Ocijenio je da nas čeka potpuni krah svih kapitalnih investicija u Zagrebu, a time i propasti većine tvrtki koje su obavljale te poslove, jer će se morat podmirivat samo obveze za plaće i tekuće poslovanje. (hina/metro-portal)

22.10.2009. 14:49:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh