« Film
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
SPFF

Otvoren 3. Starigrad Paklenica Film Festival

Jedan od najatraktivnijih i najrespektabilnijih ovoljetnih događanja - 3. SPFF održava se do 10. kolovoza

Odlični filmovi, odlična glazba
Odlični filmovi, odlična glazba (SPFF)
Više o

film festival

,

Starigrad Paklenica

,

SPFF

,

glazbeni dokumentarni film

Sinoć je otvoren ovogodišnji međunarodni festival glazbenog dokumentarnoga filma Starigrad Paklenica Film Festival. Svečanost otvorenja festivala počela je na Rivi Bikarija koncertom grupe Disident, a fešta se nastavila u Maloj Paklenici.

Jedan od najatraktivnijih i najrespektabilnijih ovoljetnih događanja - 3. SPFF održava se do 10. kolovoza, a nudi vrhunski filmski i glazbeni program. U jednim od naljepših ljetnih kina na svijetu prikazat će se filmovi o grupi U2 i Georgeu Harrisonu koje su režirali oskarovci Davis Guggenheim i Martin Scorsese, potom filmovi o grupi Queen Matta O'Caseyja... Od kratkometražnih filmova poklonici filma i glazbe imat će priliku vidjeti film "Sloboda ili ništa" o Partibrejkersima te film o Le Zboru, a izvan konkurencije prikazat će se film o Zdravku Čoliću "Pjevam danju, pjevam noću" Jovana Ristića.

Publika će poslije odgledanih filmova moći uživati u vrhunskom glazbenom ugođaju budući da ove godne nastupa gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski na gala solističkom koncertu. Bit će tu i r'n'blues band Resistance sa brojnim gostima među kojima je jazz blues pjevačica Elma Burnić. Posebnost ovog festivala je atmosfera kakvu veći festivali mogu tek sanjati te velik broj domaćih i stranih gostiju iz svijeta glazbe i filma.

Danas je na programu: u 12h u Kinu Hotela Alan projekcija filma 'Es Muss Was Geben' te kava s autorom filma Oliverom Stanglom te tribina o autorskim pravima koju će prezetirati Stribor Jurčić.

U Kinu Velika Paklenica u 21 sat projekcija filma 'God Save Lezbor', te u 21:30 sati 'Proizvedeno u Hrvatskoj', a u Kinu Mala Paklenica s početkom u 21 sat projekcija filma 'The Man That Got Away', u

21:30 sati 'The Girl Done Good' - film o jednoj od najvećih svjetskih pjevačkih diva Amy Winehouse.

Nakon toga, u 23:30 sati nastup rhytm & blues benda Resistance.

Ulaznice se mogu kupiti: ­­­­­­­­­u Bluesun Hotelu Alan te prije samih projekcija. Cijene ulaznica: dnevne projekcije 15 kn, večernje projekcije 25 kn; Vlatko Stefanovski gala koncert 75 kn ili tjedna ulaznica za sve projekcije i koncerte 200 kn.

05.08.2012. 12:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh