Metro-portal.hr

objavljeno 05.08.2012. 12:25:00
SPFF

Otvoren 3. Starigrad Paklenica Film Festival

Jedan od najatraktivnijih i najrespektabilnijih ovoljetnih događanja - 3. SPFF održava se do 10. kolovoza

Odlični filmovi, odlična glazba
Odlični filmovi, odlična glazba (SPFF)

Sinoć je otvoren ovogodišnji međunarodni festival glazbenog dokumentarnoga filma Starigrad Paklenica Film Festival. Svečanost otvorenja festivala počela je na Rivi Bikarija koncertom grupe Disident, a fešta se nastavila u Maloj Paklenici.

Jedan od najatraktivnijih i najrespektabilnijih ovoljetnih događanja - 3. SPFF održava se do 10. kolovoza, a nudi vrhunski filmski i glazbeni program. U jednim od naljepših ljetnih kina na svijetu prikazat će se filmovi o grupi U2 i Georgeu Harrisonu koje su režirali oskarovci Davis Guggenheim i Martin Scorsese, potom filmovi o grupi Queen Matta O'Caseyja... Od kratkometražnih filmova poklonici filma i glazbe imat će priliku vidjeti film "Sloboda ili ništa" o Partibrejkersima te film o Le Zboru, a izvan konkurencije prikazat će se film o Zdravku Čoliću "Pjevam danju, pjevam noću" Jovana Ristića.

Publika će poslije odgledanih filmova moći uživati u vrhunskom glazbenom ugođaju budući da ove godne nastupa gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski na gala solističkom koncertu. Bit će tu i r'n'blues band Resistance sa brojnim gostima među kojima je jazz blues pjevačica Elma Burnić. Posebnost ovog festivala je atmosfera kakvu veći festivali mogu tek sanjati te velik broj domaćih i stranih gostiju iz svijeta glazbe i filma.

Danas je na programu: u 12h u Kinu Hotela Alan projekcija filma 'Es Muss Was Geben' te kava s autorom filma Oliverom Stanglom te tribina o autorskim pravima koju će prezetirati Stribor Jurčić.

U Kinu Velika Paklenica u 21 sat projekcija filma 'God Save Lezbor', te u 21:30 sati 'Proizvedeno u Hrvatskoj', a u Kinu Mala Paklenica s početkom u 21 sat projekcija filma 'The Man That Got Away', u

21:30 sati 'The Girl Done Good' - film o jednoj od najvećih svjetskih pjevačkih diva Amy Winehouse.

Nakon toga, u 23:30 sati nastup rhytm & blues benda Resistance.

Ulaznice se mogu kupiti: ­­­­­­­­­u Bluesun Hotelu Alan te prije samih projekcija. Cijene ulaznica: dnevne projekcije 15 kn, večernje projekcije 25 kn; Vlatko Stefanovski gala koncert 75 kn ili tjedna ulaznica za sve projekcije i koncerte 200 kn.

05.08.2012. 12:25:00
http://metro-portal.hr/otvoren-3-starigrad-paklenica-film-festival/73095/