« Film
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SFF

Otvoren 16. Sarajevski filmski festival

Na otvorenju 16. SFF-a prikazan je film Cirkus Columbia oskarovca Danisa Tanovića

Sarajevo Film festival
Više o

Danis Tanović

,

Sarajevo Film Festival

,

Morgan Freeman

,

Marisa Miller

Svjetskom premijerom najnovijeg ostvarenja oskarovca Danisa Tanovića "Cirkus Columbia" u Sarajevu je u petak otvoren šesnaesti filmski festival (SFF) koji je već odavno izrastao u najveću filmsku smotru u regiji.

Snimljen prema scenariju Ivice Đikića koji je za istoimenu knjigu dobio nagradu "Meša Selimović", "Cirkus Columbia" okupio je kvalitetnu glumačku ekipu predvođenu Mikijem Manojlovićem i Mirom Furlan a gledateljima je ponudio filmsko viđenje romantične sage o ljubavi i zabludama vremenski smještene pred kraj prošlog stoljeća koji je u regiji označen krajem jednog vrijednosnog sustava i dolaskom novog.

Do 31. srpnja koliko traje 16. SFF sarajevska će publika imati prigodu vidjeti čak 201 filmsko ostvarenje u desetak različitih programa. Posebni gost SFF-a bit će čuveni američki glumac Morgan Freeman koji glumi naslovnu ulogu u filmu "Invictus" što će i zatvoriti ovaj festival.

Za nagradu "Srce Sarajeva" u kategoriji igranog filma natjecat će se devet ostvarenja no među njima ovoga puta neće biti niti jednog iz Hrvatske.

Tri ostvarenja iz Hrvatske - "Crveno" Sonje Tarokić, "Nespavanje ne ubija" Marka Meštrovića i "Žuti mjesec" redatelja Zvonimira Jurića - uvrštena su u konkurenciju za najbolji kratki film u kojoj je jedanaest filmova.

Za "Srce Sarajeva" u kategoriji dokumentaraca borit će se osamnaest filmova među kojim su četiri hrvatska. U konkurenciju su tako ušli "Ciklusi" Vladimira Gojuna, "Mila traži Senidu" Roberta Zubera, "Poplava" Gorana Devića i "Zajedno" Nenada Puhovskog.(hina/metro-portal)


23.07.2010. 23:17:44
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh