« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
NAJAVE

Otvaranje Ljetnog vrta Vintage Industriala

Vintage Industrial vas poziva na veliko vikend otvaranje i upoznavanje novouređenog Ljetnog Vrta uz bogat program - pet/sub 1. & 2. lipnja 2018. - Savska cesta 160

Svi u Vintage na otvaranje Ljetnog vrta
Svi u Vintage na otvaranje Ljetnog vrta (Vintage Industrial)
Više o

program

,

otvaranje

,

Vintage ljetni vrt

Garden weekend opening: 1.6. PET Vedran Božić & Danko Krznarić I 2.6. SUB Chris Ian & Yogi Lonich + DJ PROGRAM @Vintage Industrial Bar | Koncert 21:00 I Ulaz: BESPLATAN

Krenulo je! Ljetni vrt Vintage Industriala odjenuli smo u novo ruho! Povećan kapacitet prostora u kojem vas čekaju drugačija mjesta za sjedenje, na raznim levelima, ljuljačke, ruinirano dekoriran eksterijer okružen zelenilom pod otvorenim nebom. Osvjetljenje koje naglašavaju atmosphere pojedinog kutka vrta, od romantičnih, casual pa do psihodeličnih. Vrt koji će vas jutrima i danom okrepljivati toplim i hladnim napitcima dok uživate u programima koje spremamo pa sve do večernjih sati u koje vas uvode razne projekcije filmova, buvljaci, radionice za namjanje, kazališne predstave, akustični koncert, umjetničke egzibicije i performansi, klopa te specijalizirani eventi o kojima ćemo više uskoro.

Ovog prvog vikenda u lipnju pripremili smo vam glazbene delikatese za super provod u Savskoj 160!

**************************************
PROGRAM ZA PETAK 1. & SUBOTU 2. LIPNJA:

**************************************
PETAK 1. LIPNJA - koncert u vrtu održat će dvojica cijenjenih hrvatskih glazbenika - Vedran Božić, otac hrvatske rock gitare i čovjek koji je svirao čak i s Jimijem Hendrixom. Uz njega će nastupiti Danko Krznarić, jedan od najboljih hrvatskih klavijaturista, ali također odličan vokal i guitarist.

VEDRAN BOŽIĆ

Vedran Božić, više puta proglašavan najboljim hrvatskim gitaristom svih vremena. član legendarne grupe Time, Parnog Valjka i Telefon Blues Banda. Važno je napomenuti da je Vedran nastupio u Frankfurtu sa najvećim gitaristom svih vremena Jimi Hendrixom. Na samu godišnjicu smrti velikog Hendrixa, u Rijeci se okupio band Rock Masters, u kojem, osim Božića, sviraju bubnjar Slavko Pintarić - Pišta te basist Tomas Krkač.

Bila je 1969. kada je Hendrix na vrhuncu svoje karijere kao glavna zvijezda nastupio na Woodstock Festivalu. Iste godine, na koncertu u Frankfurtu, nevjerojatno rijetku priliku da podijeli stage s Jimijem je dobio hrvatski gitarista Vedran Božić koji je tada sa svojim bendom Wheels of Fire bio jedan od izvođača na Hendrixovu koncertu. Nakon što su nekoliko dana bili u kontaktu zbog dogovora vezanih za svirku, na spontanom jam sessionu nakon službenih koncerata, zajedno su odsvirali 'Foxy Lady', 'Red House', 'Fire' i 'Purple Haze', što je ovjekovječeno s nekoliko fotografija.

Osim navedenih bendova s kojima je nastupao, bio je i član još nekoliko sastava: B. P. Convention, Boomerang, Call 66, Grešnici, Jugoslovenska Pop Selekcija, Kaliopi, Mi, MKG Band, Oya Noya Band, Roboti, Time, Veseli Kojoti, Nautilus, Wheels Of Fire...

DANKO KRZNARIĆ

Virovitičanin Danko Krznarić nakon završene Glazbene gimnazije i studija Crkvene glazbe, primio se raznih instrumenata te kao multiinstrumentalist kreće svirati po glazbenim studijima kao session glazbenik, ali i live galzbenik također.

Osim s Vedranom Božićem, surađivao je s Massimom, Vannom, Majkama, Zdenkom Kovačiček, ikonom hrvatskog punka Miletom Kekinom, koji za njega veli da mu možeš dati bilo koji instrument u ruke, a on će izvući najbolje iz njega.

Sudjelovao je i kao glazbenik u kazališnim predstavama Kazališta Komedije, Teatra Ulysses i dr, a često je kao glazbena pratnja sudjelovao u TV emisijama.

Dobitnik je diskografske nagrade Porin za najbolji koncertni album 2014. 'Majke u Tvornici', te Mega Musica Fender Awards u kategoriji najboljeg klavijaturista 2016. godine, a Hrvatska glazbena unija dodjelila mu je glazbenu nagradu 'Status' za najbolje instrumentalista na klavijaturama u kategoriji pop-rock i urbane glazbe.

**************************************

SUBOTA 2. LIPNJA - čekaju vas dvojica najkvalitetnijih glazbenika koji svoju strast prema glazbi vuku iz Seattlea. Grunge je nešto što ih spaja, a još više i činjenica da je jedan od najboljih hrvatskih vokala Chris Ian (Killed A Fox, Malady Lane) veliki fan lika i djela pokojnog Chrisa Cornella (Soundgarden, Audioslave, Mad Season...) s kojim je upravo svirao Yogi Lonich, kojeg ste u zadnjih par godina često mogli tu i tamo poslušati uživo u Zagrebu, no možda je najupečatljiviji ostao nastup na Living Room Session (https://goo.gl/bVouVn) uz Zorana Čalića.

Ovo je rijetka prilika čuti Chrisa Iana & Yogia Lonicha kako dijele glazbenu strast kojom će vas naložiti da ostanete do jutra gasiti dojmove u našem sexy vrtu.

CHRIS IAN

Mladi zagrebački kantautor Chris Ian (Kristijan Štrbac), osim što ga ljudi znaju kao vokal koji odjekuje Bogovićevom ulicom više od 10 godina, svira u još dva autorska rock benda, Malady Lane i Killed A Fox, s kojima ovih dana izbacuje treći studijski album 'Crown Shyness'.

No, uz grupni angažman, bavi se i solo karijerom te mu je u planu izdavanje i autorskog solo albuma. S obzirom da je bio fan Chrisa Cornella, snimio je verziju pjesme 'Seasons'

YOGI LONICH

Yogi je rođen u Kaliforniji, a svirao je i dijelio pozornicu s brojnim svjetskim zvjezdama kao što su Melissa Etheridge, Booker T Jones, Kenny Loggins, Anastacia, Five For Fighting, Daniel Powter i Meredith Brooks..

Bio je tour support glazbenim ikonama kao što su The Rolling Stones, Robert Plant, Aerosmith, AC/DC, Lenny Kravitz, Linkin Park i Korn, a svirao je s Mitchom Mitchellom i Billyjem Coxom na otvaranju izložbe Jimija Hendrixa u legendarnoj dvorani 'Rock'n'Roll Hall of Fame'.

Dio karijere odradio je kao gitarist Chrisa Cornella (Soundgarden, Temple Of The Dog, Audioslave).

18.05.2018. 15:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh