« Film
objavljeno prije 1 godinu i 9 mjeseci
FESTIVALI

Otvara se 69. Pula Film Festival

Idućih tjedan dana družit ćemo se s filmom, a Festival je počeo i prije večerašnjeg svečanog otvorenja jer smo proteklih dana imali nekoliko sjajnih izložbi

Pula Film Festival
Pula Film Festival (Arhiva)
Više o

Pula film festival

,

69. Pula Film Festival

Ovogodišnji, 69. Pulski filmski festival bit će svečano otvoren u subotu, 16. srpnja u 21.30 sati u pulskoj Areni. Vatrometa, koji je desetljećima bio zaštitni znak Festivala, ni ove godine neće biti, kao ni prethodne dvije kada je izostao zbog pandemijskih mjera i zabrane okupljanja.

No, ove godine, kako saznajemo od Tanje Miličić, ravnateljice Javne ustanove Pula Film Festival, razlozi su drugačiji, a vatromet se priprema za 70. obljetnicu Pulskog filmskog festivala naredne godine.

Himnu će na ovogodišnjem otvaraju u subotu pjevati Natali Dizdar, održat će se i plesna točka u izvedbi Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Ivana plemenitog Zajca iz Rijeke, a voditelji će biti Iva Šulentić i Ivan Vukušić.

Nakon svečanog otvorenja, bit će prikazan petominutni film B. Dovnikovića Borde "Uzbudljiva ljubavna priča", a u 22 sata na programu je svjetska premijera filma "Šesti autobus" Eduarda Galića. Filmovi će se tijekom osam dana prikazivati u Areni, te besplatno na Kaštelu, u Istarskom narodnom kazalištu, u Kinu Valli, na Ambreli, gdje će biti filmski program za mlade, a filmski program će se prvi put održavati i na Brijunima te u Poreču i Rovinju.

Cijena ulaznica po večeri iznosi 25 kuna (za dva filma), za studente 15, i za umirovljenike deset kuna, a paket ulaznica ima cijenu od 150 kuna.

16.07.2022. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh