« Život
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
ANKILOSAUR

Otkriven fosil rijetke vrste dinosaura

Nikada nismo pronašli dinosaura u ovom području, rekao je konzervator pokrajine na zapadu Kanade

Ankilosaur
Ankilosaur (Wikipedia)
Više o

dinosauri

,

fosili dinosaura

,

fosili

,

ankilosaur

U rudniku bitumenskog pijeska u Alberti otkriven je fosil rijetke vrste dinosaura objavila je vlada te pokrajine na zapadu Kanade, prenosi Hina. Radi se o fosilu ankilosaura, četveronožnog biljojeda leđa prekrivrenih oklopom od koštanih pločica, koji se služio repom u obliku buzdovana za tjeranje grabežljivaca.

Otkrili su ga zaposlenici kanadske naftne tvrtke Suncor koji su se iznenadili oblikom i teksturom mase koja se pojavila na stijeni rudnika bitumenskog pijeska koji su crpili u području Fort McMurraya na sjeveroistoku pokrajine.

U skladu s uobičajenim postupkom, radovi su prekinuti a fotografije poslane slavnom muzeju paleontologije Tyrrell u Drumhelleru (Alberta). Po dolasku na područje rudnika u srijedu, stručnjaci muzeja očekivali su fosil morskog reptila, jer je to područje nekada prekrivalo more. No, radilo se o fosilu rijetkog dinosaura starog 110 milijuna godina.

"Nikada nismo pronašli dinosaura u ovom području", rekao je dr. Donald Henderson, konzervator zbirki dinosaura u muzeju Tyrrell.

26.03.2011. 13:37:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh