« Kultura
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
COOL

Otkriven Banksyjev grafit usred Notting Hilla

Grafit nacrtan 2008. na uglu ulica Acklam i Portobello investitori tvrtke Enstar Capital prekrili su kad su počeli s obnovom zgrade u kojoj adaptiraju luksuzne stanove

Grafit diže vrijednost zgradi :)
Grafit diže vrijednost zgradi :) (Arhiva)
Više o

Banksy

,

Notting Hill

Banksyjev grafit koji je donedavno bio skriven iza građevinskih skela, u ponedjeljak je otkriven usred Notting Hilla jer su počeli radovi na obnovi jedne zgrade.

Djelo koje ima dva naziva - "Slikar grafita" ili "Slikar ili Velazquez", prikazuje umjetnika, za kojega se vjeruje da predstavlja španjolskog umjetnika Diega Velazqueze, a preko njega velikim crvenim slovima piše Banksy.

Grafit nacrtan 2008. na uglu ulica Acklam i Portobello investitori tvrtke Enstar Capital prekrili su kad su počeli s obnovom zgrade u kojoj adaptiraju luksuzne stanove.

"To je lijepa značajka zdanja i još ljepša značajka Notting Hilla koji nastoji zadržati svoj londonski duh", rekao je izvršni direktor Enstar Capitala Simon Lyons.

"Jedan od razloga zbog kojih sam kupio upravo tu zgradu je i taj što se ondje nalazio Banksyjev grafit, a on joj daje ikoničan profil. Premda smatram da su cijene Banksyjevih radova besmisleno visoke, ne mogu poreći da sam na neki način njegov obožavatelj", kazao je.

Enstar je isprva pomišljao o uklanjanju Banksyjeva grafita, no njegovi s vlasnici pomislili da bi to ipak bilo preriskantno pa ga je odlučio ostaviti na istome mjestu te ga zaštititi staklom i osvijetliti reflektorima.

Jednosobni luksuzni stanovi u ovoj zgradi u Notting Hillu vrijede najmanje 950.000 funti (1,2 milijuna dolara), kazao je.

"A bih li volio kad bi Banksy svoj grafit ostavio na zgradi u kojoj živim? Pa vjerojatno ipak ne bih", bio je iskren Lyons.

07.11.2019. 14:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh