« Život
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
KAO NA FILMU

Otkrili da su brat i sestra svega nekoliko dana prije vjenčanja

Par je bio u vezi više od pet godina i već debelo u planovima za vjenčanje, a grubu su istinu doznali kad su odlučili upoznati roditelje jedne s drugima

Fotografija vijesti
Više o

obitelj

,

bizarne vijesti

,

braća i sestre

Unatoč tomu što naslov i zaplet ove priče zvuče kao nešto proizašlo iz najtamnijih vremena dramatičnih meksičkih sapunica i raznoraznih „Mojih tajni", zaljubljenom paru iz Južne Afrike dogodilo se ono što većina ljudi ne sanja ni u najgorim snovima, piše Daily Mail.

Naime, muškarac i žena bili su u vezi više od pet godina i već debelo u planovima za vjenčanje, a grubu su istinu doznali kad su odlučili upoznati roditelje jedne s drugima.

Kao da to nije dovoljno, situaciju je dodatno zakomplicirala činjenica da je žena u predzadnjem mjesecu trudnoće.

Par se upoznao za vrijeme studija i godinama bio u sretnoj vezi, a prije samog vjenčanja odlučili su upoznati roditelje jedne s drugima, nakon čega su ostali prestravljeni otkrivanjem prave istine.

Lokalni južnoafrički mediji javljaju kako su se roditelji djece rastali dok su još oboje bili bebe te da je djevojčicu odgojila majka, a dječaka otac. Ni jednom niti drugom nije rečeno da imaju brata i sestru, budući da su roditelji sporazumno procijenili da je tako najbolje.

Djeca su odrastala u gradovima koji su udaljeni jedno od drugoga tek 70-ak kilometara, ali se prije odlaska na fakultet nisu upoznali.

U mnogim je afričkim kulturama tradicija da obitelj muškog partnera plaća „lobolu", odnosno svojevrstan miraz obitelji mladenke.

Kako bi finalizirali samu isplati, običaj je da obitelji dogovore sastanak na kojem se i formalno upoznaju i kreću u pregovore. Možemo samo zamisliti kako je izgledao sastanak roditelja nesretnih brata i sestra nakon što su prepoznali jedno drugo i shvatili o čemu je riječ.

Novopečeni brat i sestra su, sasvim očekivano, potpuno shrvani ovim otkrićem i trenutno ne znaju što im je činiti. Za sada su tek objavili kako otkazuju vjenčanje.

Incest ostaje jedan od posljednjih velikih tabua modernih zapadnih društava i većina ga stanovnika još uvijek smatra potpuno nezamislivim i odvratnim.

S druge strane, istraživanje objavljeno u magazinu British Medical Journal pokazalo je kako više od polovice braće i sestara koji budu razdvojeni pri rođeni i onda u odrasloj dobi ponovno upoznaju jedno drugo proživljava iznimno jaku seksualnu privlačnost jedno prema drugome.

Ti su rezultati naveli znanstvenike da zaključe kako je prirodno gađenje (u seksualnom smislu) koje osjećamo prema braći i sestrama plod zajedničkog odgoja, koji služi kao inhibitor takvog ponašanja.

Sasvim logično, u situaciji gdje djeca ne odrastaju skupa, već se upoznaju tek u odrasloj dobi, sasvim je moguće da jedno prema drugome razviju snažnu privlačnost.

04.11.2011. 19:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh