« Život
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
SPRIJEČITE ZLO

Otkrijte je li nasilan i izbjegnite probleme u vezi

Ako vam je partner sklon manipuliranju, bolesnoj ljubomori, kontroliranju i kažnjavanju, možda je vrijeme da razmislite o budućnosti vaše veze s njim

Ne dopustite da vas zaljubljenost zaslijepi
Ne dopustite da vas zaljubljenost zaslijepi (Deviantart)
Više o

žene

,

zlostavljanje

,

muškarci

,

nasilje veza

Zaljubljenost katkada može zaslijepiti. Žene u takvim situacijama nerijetko završe s muškarcem koji nakon nekog vremena postane prava noćna mora - psihički i fizički zlostavljač, ali portal Intimatemedicine.com.hr donosi nekolkiko savjeta uz pomoć kojih je potencijalnog nasilnika moguće otkriti i izbjeći na vrijeme.

Manipulira

Žene koje su izložene nasilju u odnosima i vezama vrlo rijetko uspiju napustiti problematičnog partnera i zaista im nije lako odlučiti se na takav potez. Kada dođe do kriznog razdoblja on će napraviti sve da ženi pokaže koliko je stvarno treba, kako bez nje ne bi preživio i da će napraviti sve kako bi se popravio. Kako se veza nastavlja, naravno da će vrlo brzo pokazati pravo lice i time sve vratiti na staro - tako se stvara začarani krug. U slučaju da svaku svađu vrlo dobro okrene u svoju korist i uvijek nekako ispadne da ste vi krivi, to je očito znak da manipulira i to bi vam trebao biti znak za uzbunu i da u vezi nešto nije uredu.  

Nadzor i pretjerana ljubomora

Pretjerana ljubomora je jedan od znakova koji upozoravaju na sklonost nasilnom ponašanju. Kada ste sami uživate u trenutcima punim ljubavi, no kada se pojavi treća osoba - može biti prijatelj ili član obitelji - potencijalno nasilan partner postaje bolesno ljubomoran. Takav partner će ženu pokušati odvojiti od svih prijatelja i rođaka, davati glupe povode za svađe, ponašat će se vrlo ljubomorno i partnericu će često optuživati za nevjeru.

Kažnjava

Nasilni muškarci vole imati nadzor i moć pa zato svoje partnerice vrlo rado kažnjavaju na način da im uskraćuju spolne odnose, novac ili ih stalno kritiziraju. 

Ne poštuje žene

Dobro je opažati kako se muškarac ponaša s drugim ženama u svom životu, recimo majci ili sestri. To može biti dobar pokazatelj kako će se nakon nekog vremena ponašati i prema vama.

Nasilje u prošlosti

Ukoliko znate da je vaš partner u prošlosti već imao problema s nasiljem, tada postoji velika vjerojatnost da će se priča ponoviti.

20.02.2011. 08:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh