« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
NEMA POMAKA

Oteti talijanski remorker još je kod somalske obale

Posada je prema posljednjim informacijama dobro, za sad još nije zatražena otkupnina.

(Getty Images)
Više o

MVPEI

,

otmica broda

,

Somalija pirati

,

Adenski zaljev

,

Buccaneer

,

oteti remorker

,

MV Irene E.M

Talijanski remorker Buccaneer, koji su oteli gusari u Adenskom zaljevu u subotu, i dalje se nalazi kod obale sjeverne Somalije nekih desetak nautičkih milja od obalnoga grada Las Qoray a na njemu su desetorica Talijana, petorica Rumunja i jedan Hrvat, doznaje u utorak talijanska novinska agencija ANSA od izvora pomorskih prijevoznika.

"Otkako je MVPEI primio informaciju o otmici broda na kojemu je među članovima posade i jedan hrvatski pomorac, veleposlanstvo RH u Rimu je u stalnom kontaktu s talijanskim ministarstvom vanjskih poslova i poduzimaju se odgovarajuće mjere kako bi se ova situacija riješila na najbolji mogući način i za vlasnike broda i za članove posade", doznaje Hina u MVPEI-ju u utorak.

Zasad još nije zatražena otkupnina, a tvrtka Micoperi sa sjedištem u Ravenni, u čijem je vlasništvu remorker, priopćila je da je po posljednjim informacijama posada neozlijeđena, javlja ANSA.

Članovi obitelji talijanske posade zabrinuti su da bi se somalski gusari mogli osvetiti pošto su u nedjelju američke specijalne snage Mornarički tuljani ubile tri gusara kako bi oslobodili Richarda Phillipsa, otetog kapetana američkog trgovačkog broda.

Somalski gusari oteli su u utorak još jedan brod, MV Irene E.M. koji je registriran u Grčkoj, tako da je broj otetih brodova ovaj mjesec porastao na devet. (hina/metro-portal)

14.04.2009. 16:10:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh