« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
vlak smrti

Osumnjičeni za nesreću nagibnog vlaka pušteni iz pritvora

Ispitani su i posljednji svjedoci koje je predložilo tužiteljstvo u slučaju najveće željezničke nesreće od neovisnosti Hrvatske

(Damjan Tadić/CROPIX )
Više o

Ivan Medak

,

nesreća nagibnog vlaka

,

Ivan Tomašković

,

Jozo Bazina

,

Davor Svalina

,

Ivica Mišković

,

Joško Palinić

Istražni sudac Županijskog suda u Splitu Davor Svalina odlučio je da se danas poslijepodne ukida pritvor osumnjičenima za protupravna djela u slučaju nesreće nagibnog vlaka u Rudinama u kojoj je poginulo šest osoba.

Radi se o zaposlenicima HŽ-a Ivanu Medaku, direktoru Sektora ekologije i zaštite u HŽ Infrastrukturi, Ivanu Tomaškoviću, direktoru trgovačkog društva In-trade i Jozi Bazini, savjetnikom u istom trgovačkom društvu.

Sudac je odluku o puštanju na slobodu donio nakon što je ispitao i posljednje svjedoke koje je predložilo tužiteljstvo u slučaju najveće željezničke nesreće od neovisnosti.

Među ispitanim svjedocima bili su i Joško Palinić, strojovođa nagibnog vlaka, te Ivica Mišković, kondukter.

Obojica su izjavili da su još uvijek u stanju šoka, te da piju tablete za spavanje, a strojovođa Palinić redovito posjećuje psihologa. Izjavio je da je u trenutku nesreće napravio sve što je trebao, odnosno počeo je kočiti, ali vlak je unatoč tome ubrzavao.

I Mišković je rekao da je počeo povlačiti ručne kočnice, ali da nije bilo koristi. Iduće čega se sjeća je da se probudio na podu i oko sebe vidio ranjene ljude i razbacane stvari.

03.09.2009. 12:38:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh