« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
Balkan Express

Osumnjičeni za atentat na Pukanića sprovedeni na Županijski sud

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/CROPIX)
Više o

ubojstvo Ive Pukanića

,

Pukanić ubojice

,

Amir Malafani

,

Robert Matanić

,

Luka Matanić

,

Svetozar Đurović

,

Milenko Kuzmanović

,

Željko Milovanović

Petorica osumnjičenika za atentat na Ivu Pukanića sprovedena su predvečer u Istražni centar Županijskog suda gdje će biti saslušani zbog policijskih kaznenih prijava koje ih terete za prošlotjedno ubojstvo Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića.

Kolona policijskih automobila s osumnjičenicima ušla je na Sud na Zrinjevcu sa stražnje strane, iz Petrinjske ulice nešto poslije 17 sati. Od glasnogovornika Županijskog suda Krešimira Devčića se doznaje da su privedena petorica, od kojih se trojica terete za kaznena djela teškog ubojstva, a dvojica za pomaganje ubojicama nakon atentata.

Njihov identitet nije otkriven, no neslužbeno se doznaje da su to Robert i Luka Matanić te Amar Mafalani koje se terete za teško ubjostvo. Također se neslužbeno doznaje da se za pomaganje terete Svetozar Đurović (Crna Gora) i Milenko Kuzmanović (Srbija)

Osumnjičenike saslušavaju istražni suci Boris Ivančić i Ljiljana Maletić. Očekuje se da će sva petorica biti zadržana u pritvoru.

No, policija traga i za bivšim pripadnikom Legijinih Crvenih beretki Željkom Milovanovićem, kao i Bojanom Grgurićem iz Novog Sada. Željko Milovanović (42) bivši specijalac Jedinice za specijalne operacije Milorada Ulemeka-Legije, državljanina Hrvatske i Bosne i Hercegovine poznat je i pod nadimcima "Južni vjetar", "Gavro" i "Letač" i jedan je od najopasnijih kriminalaca u regiji.

Reputaciju je stekao, osim krvavim ratnim zločinima, i s nekoliko spektakularnih pljački, kao bjegovima iz dobro čuvanih zatvora. (hina/metro-portal)

31.10.2008. 18:43:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh