« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
SIGURNOST PODATAKA

Osmišljen ultimativni hakerski napad od kojeg nema obrane

Stručnjaci upozoravaju da hakeri mogu provaliti i u najsigurnija računala slušajući zvukove koje ono proizvodi i mjereći potrošnju struje

Fotografija vijesti
Više o

računala

,

hakeri

,

cloud computing

,

zaštita podataka

Kriptografi i stručnjaci za sigurnost naporno rade na otklanjanju ranjivosti i najsigurnijih računala s najmodernijom antivirusnom zaštitom koja omogućava predanim hakerima da se dokopaju podataka slušajući zvukove koje proizvodi PC i mjereći potrošnju struje.

Iako vam se taktika "prisluškivanja" računala čini fizički teško izvediva, netko bi trebao u vaš zid ugraditi uređaj koji prati oscilacije u naponu, rastuća popularnost 'cloud computinga' olakšava hakerima posao.  

Naime, pošto je cloud computing koncept u kojemu se podaci umjesto na računalu drže na internetu ubacivanje jednostavnog virusnog koda na servere omogućilo bi hakerima prisluškivanje rada aplikacija.

Iako je ta metoda hakiranja vrlo jednostavna i precizna stručnjaci su osmislili savršenu obranu - algoritam koji razbija računalne operacije na male kodirane cjeline koje se potom spajaju na specifičan način.

Virus može zabilježiti svaki segment, no u konačnici neće moći otkriti pravu kombinaciju koja tvori podatak.

03.05.2012. 09:18:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh