« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
TEK IZAŠLA IZ IZRAELSKOG ZATVORA

Oslobođena Palestinka potiče učenike da postanu bombaši samoubojice

Vafa al-Bis uhićena je 2005. nakon što se pokušala raznijeti bombom na granici i osuđena na 12 godina zatvora, no puštena je u utorak

Fotografija vijesti
Više o

Izrael

,

Palestina

,

razmjena zarobljenika

,

bombaš samoubojica

Palestinka Vafa al-Bis, koja je u utorak oslobođena zajedno s 500 palestinskih zatvorenika u zamjenu za izraelskog vojnika Gilada Shalita a bila je uvježbana za samoubilački napad, u srijedu je učenicima jedne škole rekla kako se nada da će i oni slijediti njezin put, prenose agencije.

Vafa al-Bis je učenicima jedne škole, koji su došli u posjet u njezin dom u Pojasu Gaze rekla kako se nada da će i oni "krenuti istim putem poput nje, u skladu s Božjom voljom" te da se također nada kako će i "neki od njih postati mučenici".

Al-Bis je 2005. je navodno putovala na liječenje u jednu bolnicu, no na kontrolnoj točki Erez zaustavio ju je izraelski vojnik primijetivši da neobično hoda. Ustanovljeno je da pod haljinama skriva deset kilograma eksploziva.

Nakon privođenja i uhićenja ustanovljeno je da je pripadnica Brigade mučenika Al-Akse. Osuđena je na 12 godina zatvora, jer se planirala raznijeti na graničnom prijelazu. Al-Bis međutim nije uspjela u svojoj nakani, jer je detonator zakazao.

Nakon Bisina govora djeca su mahala palestinskim zastavama te obećala kako će "dati dušu i krv da bi osvetili palestinske zatvorenike".

19.10.2011. 20:12:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh