« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
bravo osijek

Osječkim petašićima laptopi, zagrebačkima zabrana skijanja

Razlika između Biljane Borzan i Milana Bandića je zabrinjavajuća

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Biljana Borzan

,

osijek osnovci laptop

,

prijenosna računala osijek

,

borzan laptop osijek

Za početak, Biljana Borzan obećala je nabavku laptopa za petašiće i to je i napravila, javnom nabavom na koju se javilo deset firmi, tri su ušle u uži izbor i pobjednik je dobio 3,6 milijuna kuna vrijedan natječaj.

1270 učenika petih razreda osječkih osnovnih škola dobit će za tjedan dana prijenosna računala, nosit će ih kući i postat će informatički pismeniji nego što su bili do sada. Mnogo njih nije nikad imalo računalo, jer im ga roditelji nisu mogli priuštiti.

Zagrebački petašići, a i ostali, od svog su gradonačelnika dobili brdo obećanja, niti jedno nije ispunjeno, a ona koja se prividno ispunjavaju idu direktnom pogodbom u milijunskim iznosima, bez javnih natječaja i daleko od očiju javnosti, kao i Sanaderove telefonske sjednice Vlade. Razlika između Bandića i Sanadera je u tome što Bandić ide zorom na trčanje, a Sanader na posao izuzetno rijetko kreće prije 9 sati.

Osječkim su gradskim novcem kupljene i torbe za računala, miševi i USB memorija. Prva prijenosna računala podijelit će se na prigodnoj svečanosti 13. siječnja u Osnovnoj školi "Mladost" na Sjenjaku, jednoj od najvećih osnovnih škola, a u idućih nekoliko dana svi će učenici petih razreda dobiti svoja računala koja će nositi kući.

Zagrebački klinci, s druge strane, ne mogu ni na sanjkanje ili skijanje na Sljeme, jer tamo se odigravaju utrke „veće od povijesti", za koje se zabranjuje promet, milijuni lete šakom i kapom, a nagradni fond je najveći na svijetu. Pa par dana prije utrke ne može se na Sljeme jer se utrka priprema, par dana nakon toga „sređuje se i rasprema staza", i prošli praznici, a djeca Sljeme gledaju kroz prozor.

Da ne bi netko rekao da Zagreb ne ulaže u sport, Bandić svake godine ulupa još četrdesetak milijuna kuna u Dinamo, a od školskih dvorana ni traga ni glasa. Socijaldemokracija je zaista čudna biljka, jer na samo par stotina kilometara razdaljine ima dva potpuno različita lica. Koje izgleda gore i zapuštenije, nažalost vrlo dobro znaju Zagrepčani. (Metronom)

Piše: Metronom
07.01.2009. 17:07:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh