« Film
objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana
NOVOSTI

Oscarovac na čelu žirija u Puli

Višestruko nagrađivani scenarist i redatelj, Oskarovac Paweł Pawlikowski potvrdio je sudjelovanje na ovogodišnjem, 68. Pulskom filmskom festivalu na kojemu će predsjedati Ocjenjivačkim sudom Hrvatskog programa

Odlična ekipa
Odlična ekipa (Arhiva)
Više o

Pula film festival

,

Paweł Pawlikowski

,

ocjenjivački žiri

Renomirani redatelj Paweł Pawlikowski koji predaje režiju i scenarij u Nacionalnoj filmskoj školi u Velikoj Britaniji i Wajda Film School u Varšavi, boravit će u Puli od 17. do 25. srpnja, najavljeno je.

Nakon studija književnosti i filozofije na Oxfordu Pawlikowski je snimio nekoliko iznimno zapaženih i nagrađenih dokumentarnih filmova, dok igranim filmovima „Posljednje utočište" (2000.) i „Moje ljeto ljubavi" (2004.) osvaja nagrade BAFTA.

Kako se podsjeća u priopćenju, svjetsku slavu donosi mu film „Ida", nagrađen Oscarom za najbolji film na stranom jeziku (2015.), što je ujedno i prvi poljski film koji je osvojio ovu prestižnu nagradu.

Nagrade se višestruko nižu i s trostruko nominiranim filmom za Oscara „Hladni rat" (2018.), kojim u Cannesu osvaja nagradu za najboljeg redatelja i još 15 nagrada na relevantnim europskim i svjetskim filmskim festivalima među kojima i brojna priznanja filmske kritike.

12.06.2021. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh