« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
HIGHLIGHTS

Oscar 2011 - najbolje fore, crvene haljine i jedna psovka

VIDEO I GALERIJA - Boja večeri bila je crvena, a po prvi puta je na pozornici Oscara izrečena riječ F***

Oscar 2011.
Oscar 2011. (Facebook/YouTube)
Više o

Oscar 2011

,

dodjela Oscara

Voditeljski par 83. dodjele Oscara bili su Anne Hathaway i James Franco koji su duhovitim skečevima i čestim mijenjanjem kostima pokušavali zabaviti publiku i gledatelje. Hathaway je tako u jednom trenutku zapjevala, dok se Franco na pozornici pojavio u rozoj haljini, s perikom u stilu Marilyn Monroe.

Kritičari nisu zadovoljni mladim voditeljskim dvojcem, a zamjeraju im upravo nedostatak humora. Nedostajao je britki humor Rickyja Gervaisa te prošlogodišnji voditelji Alec Baldwin i Steve Martin. Show je počeo s unaprijed snimljenom parodijom na nominirane filmove koja je, čini se, više zbunila nego zabavila okupljene.


Hathaway se u uvodnom govoru duhovito osvrnula na svoj film "Ljubav i ostale droge" i poručila članovima Akademije: "Nekada je vrijedilo pravilo da skidanje na filmu donosi nominaciju." Franco je pak kritike uputio na račun Jeffa Bridgesa (nominiranom za ulogu u filmu Čovjek zvan Hrabrost): "Sviđao si mi se u Tronu... i ovom filmu." Oscari naravno nisu mogli proći bez osvrtanja na aktualne teme, a ove godine su se šale vrtjele oko problematičnog Charliea Sheena.

DOBITNICI 2011: Kraljev govor dobio četiri Oscara

Najšarmantnija prezenterica večeri bila je prošlogodišnja dobitnica Sandra Bullock koja je nominirane za najbolju mušku ulogu počastila s nekoliko duhovitih primjedbi poput: "Javier Bardem, u filmu 'Nema zemlje za starce' prepao si cijeli svijet...svojom frizurom." Na pozornicu se uz gromoglasni pljesak popeo i stari lisac Krik Douglas koji je proglasio dobitnicu za najbolju sporednu ulogu.

Od govora zahvale, izdvajamo dobitnicu za najbolju sporednu ulogu Melissu Leo kojoj je slučajno izletjela ne-televizijska riječ "F***". Kasnije se ispričala za incident koji nije zabilježen u prošlih 80 i nešto dodjela.

Što se mode tiče, glumice su zasjale u crvenim haljinama pa se može reći da je crvena bila dominantna boja večeri (pogledajte galeriju). Popularna je bila i ljubičasta, dok su glumci iz ormara izvadili klasična crna odijela.

Oscari ponovno nisu otišli u ruke financijski najuspješnijih filmova godine. Priča o igračkama 3, koja je najviše zaradila na kino blagajnama 2010., osvojila je samo nagradu za najbolji animirani film, dok je najviše Oscara osvojio Kraljev govor koji se po zaradi nalazi tek na desetom mjestu. S obzirom da nas 2011. ponovno očekuju brojni nastavci i ekranizacije stripova, očekuje se da će na 84. dodjeli ponovno u centru pozornosti biti manje profitabilni, kvalitetni filmovi.

Pogledajte strku na crvenom tepihu:

28.02.2011. 09:08:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    xena
    01.03.2011. 19:48
    kraljev govor nije zaslužio sve tri najvažnije kategorije - film, režija i scenarij. dodvoravanje kraljici.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh