« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
QUEER

Osam radionica kod Betine i Anete

Queer Zagreb sezona 2022. - osam radionica kod Betine i Anete

Više o

radionice

,

Queer sezona 2022

,

Betina

,

Aneta

U okviru 20. godišnjice Queer Zagreba u prostoru udruge Domino (Petrinjska 38) održat će se ciklus radionica poezije s Betinom Ilić Grički i Anetom Vladimirov koji započinje u subotu, 22. siječnja.

"Osam radionica kod Betine i Anete" nastaju iz potrebe eksperimentiranja s različitim umjetničkim i drugim podražajima te pjesničke reakcije na iste. Podražaji se pažljivo biraju, tematski uklapaju u poticajne cjeline (kulturološke, političke, aktivističke) i potom ukrštaju s trenutnom životnom i svakom drugom vitalnošću polaznika/ca i voditeljica radionice. Svaka radionica će za rezultat imati pjesnički rad, pjesmu i/ili neku drugu vrstu umjetničkog rada. Povremeno su predviđena gostovanja, a atmosfera na radionicama traži upoznavanje uključenih, diskreciju i intimu.

Javnim pozivom odabrano je osam kreativnih polaznica koje će sudjelovanjem na radionici postati dio obljetničke Queer Zagreb sezone. One su: Jasmina Mujkić, Ana Jembrek, Mirna Brođanac, Karmen Krasić Kožul, Olga Sunjara, Sara Nasić, Sonja Prljić i Nina Milardović. Svaki će se tjedan voditi razgovor o djelima nastalim na radionici te objavljivati odabrani rad, dogodovština i/ili saznanje s prethodne radionice.

Betina Ilić Grički i Aneta Vladimirov pripadaju sve većem krugu pjesnika i pjesnikinja koji kroz radioničarski rad otkrivaju svoj umjetnički impuls. Dosadašnja životna iskustva oblikovala su ih u smjeru eksperimentiranja i istraživanja poetskog u drugim sferama umjetnosti jednako kao i u svim drugim manje ili više životnim formatima koji mogu zadovoljiti potrebu za smislom. U godini pandemije susrele su se na radionici poezije u CeKaPe-u kod Olje Savičević Ivančević i nastavile potom skupa kod Ivane Bodrožić. Njihove su pjesme našle svoje mjesto u zajedničkoj zbirci poezije "Na početku novog kruga". Betina je također autorica pjesničke zbirke "Bilješke iz Petrove šume" koja je nastajala u isto vrijeme kad i nagrađivani animirani film „Petrova šuma" napravljen prema njenoj kratkoj priči. Aneta je autorica i pjesničke zbirke "Pakao ne možeš poljubiti da prođe". 

20. Queer Zagreb sezonu i ciklus radionica pratite na: https://thisisadominoproject.org

20.01.2022. 14:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh