« Glazba
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca

Orkestar s glazbenicima iz svih država snimio pjesmu

Prvi put u povijesti, 197 glazbenika, po jedan iz svake države, formirali su orkestar kako bi naglasili zajedništvo unatoč granicama i kulturnim različitostima.

Earth Orchestra
Earth Orchestra (Arhiva)
Više o

koncert

,

Earth Orchestra

,

glazbenici svijeta

Earth Orchestra (Orkestar Zemlje) snimio je pjesmu Together is Beautiful (Zajedno je divno) na raznim lokacijama, a dokumentarac koji je pratio tu priču objavljen je u petak.

Članica orkestra Olgha Nk iz Kameruna rekla je da taj projekt, pripreman tri godine, vidi kao cijeli svijet koji se drži za ruke, prenosi Reuters. 

I druge glazbenike je dirnuo ujedinjujući element projekta. U svibnju prošle godine 57 od 197 glazbenika susrelo se u slavnom studiju Abbey Road u Londonu kako bi snimili kostur pjesme. 

Projekt je nadgledao nagrađivani skladatelj George Fenton, no velik dio glazbenika improvizirao je zadane melodije i teme, kombinirajući glazbene stilove i koristeći instrumente iz svojih država. 

Rumunjski kontrabasist Michael Cretu kazao je kako je ta pjesma upravo ono što je svijetu potrebno u ovom trenutku. Više suradnje sa svima, poručio je Rumunj. 

Prema internetskoj stranici orkestra Hrvatsku je predstavljala čelistica Klara Schumann.

06.12.2020. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh