« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
AHA!

Organska hrana štiti od raka?

Redovita konzumacija organskih namirnica povezana je sa 21 posto manjim rizikom od karcinoma dojke u postmenopauzi i 73 posto manjim rizikom za ne-Hodginkov limfom

Organska hrana stvarno čuva zdravlje
Organska hrana stvarno čuva zdravlje (DeviantArt)
Više o

karcinom

,

organska hrana

Organska hrana je definitivno u modi zadnjih desetak godina, a ako mislite da se radi samo o dobroj propagandi, varate se - francusko je istraživanje nakon sedam godina analiziranja podataka gotovo 70.000 ljudi pokazalao da su osobe koje su jele organsku hranu imale 25 posto niži rizik da obole od raka, za razliku od ostalih.

Autori su podijelili ljude u četiri skupine po kriteriju koliko često jedu organsku hranu te uzeli u obzir rizike poput obiteljskog naslijeđa i životnog stila. Došli su do zaključka da oni koji jedu organsko imaju 25 posto manju šansu da dobiju rak.  

Redovita konzumacija organskih namirnica povezana je sa 21 posto manjim rizikom od karcinoma dojke u postmenopauzi i 73 posto manjim rizikom za ne-Hodginkov limfom, objavila je autorica studije Julia Baudry.

"Razlog ovakvim brojkama najvjerojatnije se krije u činjenici da organske namirnice nisu izložene pesticidima. Ako se naša saznanja potvrde, konzumacija organskog voća i povrća mogla bi biti i službeno promovirana kao preventivna strategija u borbi protiv raka", kazala je autorica studije dr. Julia Baudry. 

No, ukoliko niste u mogućnosti jesti organsko, jedite voće i porvće koje vam je dostupno. To je puno bolja opcija,nego ga u potpunosti izbaciti iz prehrane, dodaje Baudry.

10.11.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh