« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
KREŠIMIR BUBALO:

Optužbe SDP-a su neutemeljene

SDP-ova Biljana Borzan jučer je izjavila kako gradonačelnik Osijeka i Gradska uprava "već osam mjeseci spavaju zimski san"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos/Cropix)
Više o

SDP

,

Biljana Borzan

,

HDSSB

,

Krešimir Bubalo

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo (HDSSB) na današnjoj je tiskovnoj konferenciji ocijenio neutemeljenima jučerašnje ocjene predsjednice osječkoga SDP-a Biljane Borzan po kojima on i Gradska uprava "već osam mjeseci spavaju zimski san".

Biljana Borzan ustvrdila je među ostalim na jučerašnjoj konferenciji za novinare da se rad Gradske uprave svodi samo na kuknjavu da se ništa ne može učiniti, kritiziranje bivše vlasti i otvaranje protokolarnih priredaba, a "jedini je konkretan potez bilo poskupljenje komunalnih usluga".

Nakon današnjeg uručivanja ugovora o financiranju aktivnosti osječkih udruga, na zamolbu novinara da komentira prozivanja osječkoga SDP-a, gradonačelnik Bubalo je rekao kako mu je žao što "ta ista partija (SDP) koja je u Osijeku godinama bila na vlasti nije ostavila ništa osim dugova".

Ocijenio je da je su osječki SDP i njegova lokalna čelnica Biljana Borzan, kao jedan od sudionika bivše gradske vlasti, "sudjelovali u stvaranju dugova koji su samo u gradskim poduzećima za prošlu godinu iznosili oko 85 milijuna kuna".

Dodao je da je Gradska uprava korigirala dio komunalnih usluga jer je na to bila prisiljena, a kad bi željela ispraviti sve naslijeđene financijske dubioze, morala bi, kako je rekao, "podići cijene za 100 posto, a to ne želi činiti".

"Poznato je da ćemo ove godine u gradu imati niz kapitalnih investicija, a takve projekte nismo zatekli kad smo preuzeli vlast, osim nekih propalih. Njihovo je da prozivaju, a moje je da radim i nemam potrebu previše komentirati njihove izjave, već ih demantirati radom", istaknuo je osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo. (hina/metro-portal)

16.02.2010. 15:48:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh