« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
gripa A u Šibeniku

Opsada šibenske bolnice

Epidemiolozi presreli autobuse s maturantima i odveli ih u karantenu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nikša Stipaničev/CROPIX)
Više o

gripa A Šibenik

,

svinjska gripa Šibenik

Cijela je šibenska bolnica dignuta na noge tijekom popodneva zbog sumnje da u grad stiže 140 maturanata iz Španjolske, među kojima ima i zaraženih svinjskom gripom.

Prema za sada poznatim podacima, devet je učenika zadržano u bolnici zbog sumnje na svinjsku gripu dok je još njih 40-ak zatražilo liječničku pomoć zbog malaksalosti i povišene temperature. Bolnica je u odmah, nakon vijesti o gripi, evakuirana i lakše bolesni su otpušteni kući.

Prvi glas o svinjskoj gripi donijeli su roditelji maturanata koje su djeca upozorila da su se neki među njima razboljeli i da se nalaze u lošem zdravstvenom stanju. Roditelji odmah alarmiraju bolnicu pa šibenski epidemiolozi nešto iza 13 sati na autocesti Dalmatina kod odmorišta Krka presreću, zaustavljaju i na licu mjesta stavljaju u izolaciju jedan od tri autobusa s maturantima. Epidemiolozi pregledavaju sve iz autobusa i devet maturanata odmah voze i zadržavaju na infektivnom odjelu u već pripremljenoj izolaciji.

Oko 13.30 sati u šibenskoj bolnici, po naređenju ravnatelja dr. Željka Burića, počelo je užurbano otpuštanje i premještanje lakše oboljelih pacijenata s infektivnog i internog odjela bolnice. Teže oboljeli i zadržani povraćaju, u stanju su opće slabosti, s visokom temperaturom, pri čemu su liječnici kod jedne maturantice imali puno više posla jer joj je temperatura skočila blizu 41. stupnja.

18.07.2009. 21:07:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh