« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SKLISKO

Oprez zbog magle u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj

HAK podsjeća vozače da od danas ne moraju voziti danju s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

promet

,

HAK

,

vožnja

,

svjetla

,

magla

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji i na tim područjima kolnici su vlažni i skliski, stoga Hrvatski autoklub (HAK) upozorava vozače da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Posebice je to izraženo na dionicama autocesta: A 2 Zagreb-Macelj, između Krapine i Zagreba, A 3 Bregana-Lipovac, između Bregane i Ivanje Reke te Ivanić Grada i Nove Gradiške.

Duž Jadranske (D8) i Ličke (D1) magistrale, te na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja.

HAK podsjeća vozače da od danas ne moraju voziti danju s uključenim dnevnim ili kratkim svjetlima. Na motociklu i mopedu za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena kratka svjetla tijekom cijele godine.

Na Zagrebačkoj zaobilaznici (A 3) zbog radova na izgradnji čvora Jakuševec (između čvorova Buzin i Kosnica) u oba smjera vozi se jednim kolničkim trakom, uz ograničenje brzine od 80 km/h.

U Zagrebu, zbog radova zatvoren je južni kolnik Slavonske avenije, u smjeru istoka, na dijelu od raskrižja Slavonske i Čavićeve do ulice Radnički put II, za sav promet. Obilazak: Slavonska avenija - Servisna cesta - Radnički put II - Slavonska avenija.

Zbog sanacije odrona za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D3 Čavle-Svilno-Orehovica kod skretanja za Pašac. Obilazni pravac Rijeka-Kumičićeva-Kvaternikova-Vežica-čvor Draga-čvor Orehovica-čvor Čavle te čvor Čavle-čvor Orehovica-Banska vrata-Rijeka.

Zbog radova na mostu preko Drave na državnoj cesti D 3, na ulazu u Varaždin iz smjera Čakovca, prometuje se naizmjence, jednim kolničkim trakom.

Na graničnim prijelazima promet je rijedak. Trajekti i katamarani plove redovito. (hina/metro-portal)

28.03.2010. 10:03:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh