« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
NADZORNI ODBOR

Opozvani predsjednik i dva člana Uprave Podravke

Opozvani su pritvoreni Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, a za predsjednika NO-a izabran je Ljubo Jurčić

(Nikola Wolf/Cropix)
Više o

Podravka

,

Ljubo Jurčić

,

Zdravko Šestak

,

Saša Romac

,

Josip Pavlović

,

Nadzorni odbor Podravka

Kako je večeras priopćeno sa sjednice Nadzornog odbora Podravke, potencijalni rizici kojima je Podravka d.d. izložena procjenjuju se u iznosu oko 300 milijuna kuna. Operativno poslovanje je stabilno i ne postoje problemi s likvidnošću te sve svoje obveze Društvo uredno podmiruje, navodi se. Dodaje se da će Uprava, uz potporu Nadzornog odbora Podravke, poduzeti sve potrebne radnje kako bi se rizici sveli na najmanju moguću mjeru.

Nadzorni odbor, navodi se u priopćenju, donio je odluku o opozivu dosadašnjeg predsjednika Uprave Podravke d.d. Zdravka Šestaka te članova Uprave Josipa Pavlovića i Saše Romca. Te odluke o opozivu obrazlažu se objektivnom nesposobnošću obavljanja poslova predsjednika odnosno članova Uprave Podravke s obzirom da se nalaze u pritvoru od 21. listopada ove godine.

Opozvanom predsjedniku i članovima Uprave ujedno se raskidaju ugovori u menadžerskom dijelu sklopljeni s Podravkom. Odredbe iz ugovora o otpremninama neće se primjenjivati sve do okončanja istražnog i eventualnog sudskog postupka, napominje se u priopćenju.

Nadzorni odbor Podravke donio je odluku o ponovnom imenovanju zamjenika člana Uprave Branka Vuljaka, a mandat ostalim članovima Uprave utvrđen je u trajanju do 31. svibnja 2010. godine.

Upravu Podravke Nadzorni je odbor zadužio da nastavi s pripremama za održavanja Glavne skupštine Podravke koja se planira održati krajem siječnja 2010. godine. (hina/metro-portal)

18.11.2009. 20:30:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh