« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
JADRANKA KOSOR:

Oporbene optužbe su 'obična podmetanja'

Premijerka udruženi oporbeni napad gleda u kontekstu predsjedničke kampanje i hvatanja glasova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/Cropix)
Više o

pregovori s EU

,

Jadranka Kosor

,

Borut Pahor

,

oporba

,

slovenska blokada pregovora

,

slovensko hrvatski odnosi

,

granični spor

,

sastanak Kosor Pahor

Predstavnici oporbenih stranaka danas su premijerku Jadranku Kosor prozvali da je obmanula hrvatsku javnost jer joj prešućuje da je na sastanku s Pahorom utvrđeno kako će polazna točka za nastavak pregovora o granici biti drugi prijedlog Ollija Rehna, koji govori o pristupu Slovenije otvorenom moru.

Premijerka Kosor odbacila je te optužbe nazvavši ih "najobičnijim podmetanjima" kojima se želi umanjiti uspjeh postignut deblokadom hrvatskih pregovora s EU, te je ustvrdila da o rješavanju graničnog pitanja nije postignut nikakav dogovor.

Oporba želi umanjiti rezultat mukotrpnog rada i činjenice da su pregovori Hrvatske s EU odblokirani i da ćemo do kraja godine imati otvorena sva 33 poglavlja i zatvoreno 20 poglavlja, rekla je Kosor nakon današnje sjednice Ekonomskog vijeća.

Sve što sam dogovorila napisano je u pismu koje sam poslala švedskom Predsjedništvu i odgovoru švedskog predsjednika Vlade kojeg ste vidjeli i u kome je naznačeno da je međuvladina konferencija zakazana za 2. listopada, ustvrdila je Kosor.

Na konferenciji u Ljubljani premijer Pahor i ja rekli smo sve što smo se dogovorili, kao i da nastavljamo pregovore o rješenju graničnog pitanja tamo gdje su stali 15. lipnja, dodala je Kosor.

"To znači da dogovori oko rješenja graničnog pitanja tek slijede i da se ništa nije dogovorilo. Jasno je naznačen put kojim idemo - ili će se dvije strane dogovoriti ili će to predati arbitražnom sudu", zaključila je premijerka Kosor dodavši kako neki oporbeni čelnici napadom na nju pokušavaju osigurati koji glas više na predsjedničkim izborima.

(Hina/Metro-portal)

16.09.2009. 16:41:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh