« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
GLASINE SE ŠIRE

Oporba u Venezueli: Chavez je smrtno bolestan

"Nema metastaza, samo mala lezija na mjestu s kojeg mi je izvađen tumor. Radi se o maloj leziji, dva centimetra u promjeru. Morat ćemo je operativno izvaditi", rekao je Chavez

Više o

Venezuela

,

Hugo Chavez

Predsjednik Venezuele za koji će se dan ponovno podvrgnuti operaciji na Kubi, i to na istom onom dijelu dijela iz kojeg su mu liječnici prošle godine izvadili maligni tumor, prenosi Hina.

Sasvim očekivano, vijest koju je potvrdio sam Chavez izazvala je golemo zanimanje medija i otvorila put različitim teorijama i glasinama.

Venezuelom se prvo proširila glasina da će Chavez u Havanu otputovati u subotu. Glasine koje je potaknula ta vijest dobile su među pristašama oporbe razmjere kao da je Chavez gotovo na smrtnoj postelji.

"Nema metastaza, samo mala lezija na mjestu s kojeg mi je izvađen tumor. Zbog glasina, moram sada tu informaciju javno objaviti.. radi se o maloj leziji, dva centimetra u promjeru. Morat ćemo je operativno izvaditi", rekao je Chavez i time samo potaknuo još više nagađanja.

"Idem u Havanu. Tamo je sve spremno, operirat će me isti liječnici kao i prije. Nitko ne može znati je li lezija maligna, ali postoji vjerojatnost jer je na istom mjestu kao i tumor", kazao je Chavez.

Njegovo zdravstveno stanje jak je adut oporbe uoči predsjedničkih izbora u listopadu. Oporba će na njima prvi put nastupiti s jedinstvenim kandidatom.

Nakon što je lani operirao tumor i potom prošao nekoliko faza kemoterapije, Chavez je objavio da je pobijedio rak. Međutim, nikada nije objavio detaljne informacije o kakvoj se vrsti bolesti radilo.

Liječnici s kojima je kontaktirao Reuters kažu da je nemoguće zaključiti bilo što na osnovu šturih informacija koje je Chavez podijelio u javnosti u utorak, ali kažu da je pojava lezije od dva centimetra na istom mjestu s kojeg uklonjen tumor ukazuje na vrlo veliku vjerojatnost malignosti.

22.02.2012. 09:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh