« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ČELNICI G20

Oporavak svjetskog gospodarstva je slab

Da bi se spriječila nova kriza potrebno je koordinirati gospodarske politike članica G20, poručila su pismom petorica istaknutih čelnika te skupine

(Getty Images)
Više o

svjetsko gospodarstvo

,

G20

,

oporavak od krize

Američki predsjednik Barack Obama te francuski Nicolas Sarkozy, južnokorejski potpredsjednik Lee Myung-Bak, britanski premijer Gordon Brown i kanadski Stephen Harper uputili su pismo članicama G20 koje idući sastanak trebaju održati u lipnju u Torontu (Kanada).

"Oporavak svjetskoga gospodarstva i dalje je krhak" i zato je "potrebno koordinirati naše makroekonomske politike", naglasili su, potpisnici pisma kojega je kopiju u utorak primila agencija AFP.

Zato što je najgore doba krize prošlo ne smije se popustiti u provedbi nužnih financijskih reformi, u kontroli međunarodnih propisa o kapitalu niti u borbi protiv protekcioizma.

Potpisnici pozivaju sve članice da odlučno provedu odluke dogovorene na samitu u Pittsburghu 2009., a njihove je poruke pozdravio predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso.

"EU je potpuno i čvrsto predana raditi kako bi uspio program G20", rekla je glasnogovornica EK Pia Ahrenkilde Hansen. G20 okuplja industrijski najrazvijenije zemlje i gospodarstva u usponu. (hina/metro-portal)

30.03.2010. 16:47:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh