« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
popravni ispit

Definitivno se mijenja antibebi zakon

U saborsku proceduru konačno su upućene izmjene jednog od najosporavanijih zakona kojeg je donijela HDZ-ova Vlada.

(Cropix)

Izmjenama se omogućava dokazivanje statusa bračne zajednice izvanbračnim parovima, kako je rekao ministar "u roku pet minuta", odnosno potpisivanjem obrasca kod javnog bilježnika, a njega će pripremiti Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

I dalje ostaje na snazi zabrana zamrzavanja zametaka te ograničenje zamrzavanja najviše 3 jajne stanice.

Milinović je odbacio je svaku sumnju da je Hrvatska jedina zemlja gdje nema mogućnosti medicinske oplodnje, da žena za svaki postupak oplodnje mora ići na bolne punkcije, kao i da parovi moraju ići izvan zemlje.

Također, mijenja se odredba prema kojoj dijete začeto medicinskom oplodnjom nakon 18. godine može doznati tko su mu roditelji, ali uz pristanak darivatelja sjemene, odnosno jajne stanice.

Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič zadovoljna je činjenicom da je došlo do izmjena zakona te najavila da će ga podržati kada se izmjene odredbe vezane uz pohranjivanje embrija.

Premijerka Jadranka Kosor je izrazila zadovoljstvo zbog izmjena zakona i dodala kako svatko ima pravo na svoje mišljenje, te da oko prijedloga zakona nije bilo sukoba.

"U Vladi nema rata, pa ne može biti pobjednika ni poraženih", rekla je.

"Autori spinova nek spinuju, svirači nek sviraju, a mi nastavljamo s radom", rekla je Jadranka Kosor i dodala da su protekla dva mjeseca bila teška, ali učinkovita, te najavila da će se provesti analiza svih antirecesijskih mjera.

Izvor: Hina

10.09.2009. 16:17:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh