« Ekosfera
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
Naftna mrlja?

Onečišćena riječka luka

U riječkoj luci uklanja se masna mrlja uočena sinoć pokraj Orlandova gata, izvijestila je lučka kapetanija

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Šop/CROPIX )
Više o

onečišćenje mora

,

naftna mrlja

,

riječka luka

O onečišćenju mora riječku je kapetaniju izvijestio pomorski policajac. Mrlja je nastala pokraj broda "Resita Atasoy" koji plovi pod turskom zastavom, a u Rijeku je doplovio iz Porto Marghere pokraj Venecije.

Uzeti su uzorci mrlje iz mora te s broda kako bi se utvrdilo je li taj brod izvor onečišćenja.

Inače, danas je na sidrištu ispred riječke luke, uz obalu Kantride, izvedena pokazna vježba intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora pod nazivom "Eko-more 2009".

U vježbi je simulirano istjecanje nafte iz puknute cijevi pri punjenju teretnog broda iz tankera na sidrištu. U vježbi je sudjelovalo više plovila "Dezinsekcije", riječke Lučke kapetanije, Jadranskoga pomorskog servisa, Pomorske policije i tvrtke IND-EKO. Sudjelovali su još i Pilotski klub "Krila Kvarnera" s jednim zarakoplovom te Državna uprava za zaštitu i spašavanje -Područni ured za zaštitu i spašavanje u Rijeci.

Vježbom je provjerena razina koordinacije i komunikacije između služba i tvrtaka koje su dužne intervenirati kod iznenadnih onečišćenja mora. Pokrovitelj vježbe bila je Primorsko-goranska županija. (Hina/Metro-portal)

13.10.2009. 16:40:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh