« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
BRANITELJI PORUČILI

Onaj tko dođe na koncert Lepe Brene, ne voli Hrvatsku

Udruge proizišle iz Domovinskog rata izrazile nezadovoljstvo najavljenim koncertom Lepe Brene u Osijeku

Fotografija vijesti
Više o

Osijek

,

Lepa Brena

,

branitelji

,

prosvjed

,

koncert

Predsjednik HSP-a Daniel Srb rekao je kako Osijek nije Šabac, a Osječko-baranjska županija Šumadija, dodavši kako je Lepa Brena "simbol agresije na ovim prostorima" te podsjetio kako se u najtežim danima za Hrvatsku slikala s četničkim obilježjima.

Najavljeni koncert ocijenio je kulturocidom te, pozvavši Osječane da ga bojkotiraju, izrazio nezadovoljstvo što su gradske vlasti izdale dozvolu za organizaciju i održavanje koncerta Lepe Brene u Osijeku. Na koncert će doći "oni koji su u Domovinskom ratu napadali Osijek, a sada žive u okolici", izjavio je Srb.

Predsjednik Saveza uruga dragovoljaca HOS-a Borislav Barišić smatra da "onaj tko dođe na koncert Lepe Brene, ne voli Hrvatsku". Istaknuo je kako će hosovci u subotu, 26. ožujka, na dan koncerta Lepe Brene u dvorani "Gradskom vrtu" doći ispred dvorane i "pjevati svoje pjesme". Stajat ćemo kod svih ulaza, "a oni koji budu htjeli u dvoranu, neka prolaze pored nas", rekao je, dodavši kako će se sigurno okupiti velik broj domoljuba.

Na konferenciji za novinare bili su i predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, koji su zapalili svijeće ispred spomenika hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata, a u rukama su držali plakate Lepe Brene u uniformi vojske Republike Srpske.

Na konferenciji za novinare, koja je nazvana i mirnim prosvjedom protiv najavljena koncerta Lepe Brene, bilo je roditelja koji su izgubili svoju djecu u Domovinskom ratu. Mara Ćurić još traži svoga sina Ivana i, kako je rekla, ne može shvatiti "tko je mogao u Osijek dovesti ženu koja se slikala sa srpskim zločincima". Posebno mi je žao, rekla je, "što je ovo vrijeme korizme pa nas koncert Lepe Brene još jače vrijeđa".


21.03.2011. 15:15:39
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  crozona.net
  21.03.2011. 19:34
  Cajkuše na svakom čošku...
 2. avatar
  orhan
  22.03.2011. 09:57
  Samo nam još ta urlikača pištoljara treba ...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh