« Iza ogledala
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
NLO, BIGFOOT ...

Omiljene teorije zavjere u SAD

Amerikanci su skloni teorijama zavjere, no do sada se nije znalo da je to tako uzelo maha

9/11 je jedna od najomiljenijih teorija zavjere
9/11 je jedna od najomiljenijih teorija zavjere (Arhiva)
Više o

Barack Obama

,

cijepljenje

,

izvanzemaljci

,

9/11

,

teorije zavjere

,

chemtrails

,

reptilijanska zavjera

Veliko istraživanje na temu političkog opredjeljenja i vjerovanja u teorije zavjere donijelo je mnoge zanimljive rezultate o stavovima ljudi uvjetovanim političkim preferencijama.

Recimo, 37 posto Amerikanaca vjeruje da je globalno zagrijavanje zapravo prevara, a već priličnih 11 posto uvjereno je da je američka Vlada inscenirala tragediju 11. rujna. Tako i 34 posto republikanaca vjeruje da svijetom vlada tajna elita, isto vjeruje samo 11 posto demokrata, ali i 35 posto politički neutralnih.

Republikanci su se pokazali manje informiranima od demokrata, jer njih ravno trećina vjeruje da je Sadam Husein bio izravno povezan s napadom 11. rujna, a 78 posto demokrata čvrsto vjeruje da tako nešto nije moguće. Kad smo kod Sadama, ukupno 44 posto Amerikanaca vjeruje da je Bushova administracija namjerno lagala u vezi oružja za masovno uništenje u Iraku, preciznije 27 posto republikanaca i čak 72 posto demokrata.

S nekim se teorijama zavjere lijevi i desni slažu u sličnim postotcima, tako 51 posto Amerikanaca misli da je ubojstvo Johna Kennedyja zavjera, a u postojanje Bigfoota vjeruje svaki deseti. Povelikih 29 posto vjeruje u postojanje izvanzemaljaca, a 21 posto se kune da je u Roswellu pao pravi NLO.

Među najmanje popularne teorije zavjere spada ona o reptilijanskoj zavjeri u koju vjeruje 4 posto glasača, pet posto njih vjeruje da je Paul McCartney umro 1966. godine, a šest posto da je Osama bin Laden i dalje živ.

Sedam posto ih je sigurno da je sletanje na Mjesec bilo lažirano, devet posto u namjerno ubacivanje fluora u vodu zbog nekih mračnih razloga, a nezanemarivih 13 posto da je Barack Obama zapravo Antikrist.
Priličnih 15 posto sigurno je da farmaceutska industrija zapravo izmišlja bolesti zbog zarade, kao i da su mediji prepuni subliminalnih poruka za kontrolu uma, dok je petina uvjerena u povezanost između cijepljenja u djetinjstvu i autizma.

10.04.2013. 15:15:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh