« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Olujni vjetar i snijeg prepolovili Hrvatsku

Bura s olujnim udarima na moru, snijeg u Lici i Gorskom kotaru

Snijeg na Bosiljevu
Snijeg na Bosiljevu (HAK)
Više o

stanje na cestama

,

stanje u prometu

Snijeg pada u Gorskom kotaru, a slab mjestimice u Lici. Kolnici su mokri i skliski od kiše u središnjoj Hrvatskoj, Istri i Hrvatskom primorju, javlja Hrvatski autoklub, koji upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog olujnog vjetra, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar (D3), osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Zbog bure, na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (D8) od Bakra do Svete Marije Magdalene dodatno i za dostavna vozila, te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok, brzina je ograničena na 60 km/h, no autocesta je otvorena za sva vozila.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Bosiljeva 1, te na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

24.12.2011. 22:29:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh